Directeur Gert Lubbersen heeft vandaag zijn laatste werkdag bij Assa Abloy Nederland. Lubbersen zelf bevestigt zijn vertrek bij Assa Abloy, maar wil verder niets kwijt over de achtergrond daarvan.

De directietaken worden voorlopig waargenomen door John Ward.

Opmerkelijk: Lubbersen is de zesde manager op rij die (om uiteenlopende redenen) afscheid neemt van Assa Abloy. In 2010 vertrok hij er zelf de eerste keer, daarna kwamen en gingen achtereenvolgens Jos Koopmans, Robert Vos, Frank Mackenzie, Rob van de Maagdenberg en nu Lubbersen zelf opnieuw.

Lubbersen werd in 2013 voor de tweede keer aangesteld als Managing Director van Assa Abloy Nederland door Stefan Fischbach van Assa Abloy Centraal Europa. De inkt van dat contract was echter nog maar amper droog toen Assa Abloy EMEA de Benelux losweekte en een eigen directeur aanstelde in de persoon van Rob van de Maagdenberg (ex-Grohe). Daarmee rapporteerde Lubbersen dus niet langer aan Fischbach, maar aan Van de Maagdenberg. Die laatste is inmiddels ook niet meer werkzaam bij de internationale slotengigant.