​De overheid wil inbraakwerende maatregelen bevorderen. Omzetkansen voor bouwgroothandel en dhz-retail?

Het ministerie van Veiligheid en Justitie gaat er samen met gemeenten, woningbouwcorporaties en andere huiseigenaren voor zorgen dat er tot 25.000 woningen beter worden beveiligd. Het gaat om woningen op plaatsen waar relatief vaak wordt ingebroken. Dat maakte minister Van der Steur vanmiddag bekend in Zoetermeer. Ook kondigde Van der Steur aan dat de Zoetermeerse burgemeester Charlie Aptroot de nieuwe ambassadeur woninginbraken wordt.

Twee miljoen

Het precieze aantal woningen dat beter wordt beveiligd hangt af van het aantal verzoeken vanuit gemeenten en het aantal verbeteringen dat per woning moeten worden doorgevoerd. De minister stelt hiervoor het komend jaar maximaal twee miljoen euro beschikbaar, met als voorwaarde dat andere partijen meebetalen. Met simpele maatregelen als een goed slot of een beveiligingsstrip wordt de kans op inbraak flink verkleind. Deze actie past daarmee goed bij de inzet die het ministerie doet om het aantal woninginbraken steeds minder te laten worden. Dit lukt al een paar jaar, met dank aan de inzet van politie, het Openbaar Ministerie, gemeenten en vele andere partijen. Daarom wordt op dit moment ook de campagne 'Maak het inbrekers niet te makkelijk' herhaald.

Weggeefactie Secu Strips

Een van de eerste projecten was een weggeef-actie in Zoetermeer. Op 30 november werden daar de Nationale Inbraak Preventie Weken afgesloten met 900 gratis gemonteerde Secu Strips. Deze SecuStrip actie is een gezamenlijk initiatief van Secu, het Ministerie van Veiligheid en Justitie, drie lokale PKVW bedrijven en de gemeente Zoetermeer. De actie werd geopend in het bijzijn van Minister Ard van der Steur van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, en Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer. De eerste van 900 SecuStrips werd gemonteerd door Van der Steur en Aptroot