Wat is een bouwmarktketen waard? Moeilijk te zeggen. Het Britse Homebase staat te koop, maar is volgens Britse analisten geen stuiver waard.

Homebase' moeder Home Retail Group staat te koop. Er is interesse van andere supermarktbedrijven (Sainsbury's), maar die halen de neus op voor de bouwmarkten van het concern. Volgens de Britse vakpers is de keten geen stuiver waard. "Als Homebase verkocht zou worden - hetzij als deel van de Sainsbury's acquisitie, hetzij separaat - dan is de prijs een heel groot vraagteken."

Diverse analisten probeerden te schatten wat de Homebase-keten waard zou zijn voor een koper uit de dhz-retail of - een waarschijnlijker optie - voor een private-equity-koper. Claire Huff van RBC schatte al eerder dat de business minder dan £100 mln zou opbrengen. Een meer recente berekening op basis van de actuele aandelenprijs van Homebase-moeder Home retail Group zette Homebase op € 0,0.

Eerder schreven we al dat Homebase een kwart van zijn winkels gaat sluiten. Net zoals B&Q-moeder Kingfischer de deuren dichtdoet van 20% van zijn B&Q's.