Praxis wil drie nieuwe tuincentra openen in het voorjaar van 2015. Voor de nieuwe tuinformule is Praxis een samenwerking aangegaan met een franchiseonderneming die momenteel drie Intratuin vestigingen in Roermond, Heerlen en Venlo exploiteert.

In maart 2015 zullen deze drie tuincentra heropenen onder de naam Praxis Tuincentrum. Hiermee telt Praxis 14 tuincentra waarin het beste van twee werelden wordt gecombineerd. Deze initiatieven passen in de strategie van Praxis om een prominente rol te spelen in de groeiende markt voor tuinproducten.
De afgelopen jaren wordt de tuin, het balkon of dakterras belangrijker voor de Nederlandse consument. De buitenruimte wordt steeds meer ingericht als een verlengde van woonkamer en keuken. Dat blijkt onder andere uit een toenemende vraag naar tuinmeubilair, planten en outdoor-living producten. De nieuwe Praxis Tuincentra passen in de strategie van Praxis om de tuinbeleving naar een hoger niveau brengen.
Samen met Peter Stox en Frank de Groot, franchiseondernemers van de huidige Intratuin-vestigingen in Roermond, Heerlen en Venlo, wordt onderzocht welke nieuwe mogelijkheden er zijn om consumenten een completer, makkelijker en eigentijdser aanbod in het groen- en dierassortiment te bieden. De Praxis Tuincentra in Roermond, Heerlen en Venlo zullen vanaf maart 2015, in de nieuwe formule, helemaal klaar zijn voor het voorjaar.
Praxis CEO John Colley spreekt van een perfecte match: “Praxis is al decennia de groenste bouwmarkt van Nederland en is altijd volledig gefocust op de wensen van de klant. De samenwerking met Peter Stox sluit naadloos aan op de groeiende vraag naar tuinproducten. Franchiseondernemers Peter Stox en Frank de Groot zijn toegewijde ondernemers met een grote passie voor tuin en hebben hun succes bewezen door drie tuincentra van topkwaliteit neer te zetten. Vanaf 2015 zullen wij onze krachten en expertise bundelen om ook voor de toekomst een krachtige tuinformule neer te zetten.” Peter Stox ziet eveneens interessante mogelijkheden: “Met de transformatie van de drie tuincentra naar de nieuwe Praxis-tuinformule kunnen we nog beter inspelen op de wensen van onze klanten. Bovendien zullen we, dankzij de gezamenlijke inkoopmogelijkheden, in staat zijn onze klanten de beste prijs/kwaliteitverhouding te bieden.”