tweet.png

DGN dichter bij overname

Ruim 90% van certificaathouders stemt voor overname door Euretco. Nu moet 90% van de omzet nog volgen.

Op een bewogen avond stemden de certficaathouders van DGN Retail over de overname van de franchisenemer door Euretco. DGN is in moeilijkheden geraakt en zoekt zo een uitweg.
Uit de zaal hoorde MIX dat meer dan 90% van de aanwezige certificaathouders voor de overname stemde. Dat is een belangrijke stap richting definitieve aansluiting bij Euretco. Deze retailgigant stelt echter als eis dat 90% van de DGN-omzet 'mee komt'. Dat betekent dat ook het meerendeel van de ondernemers die geen aandelen of certificaten van aandelen in DGN hebben, mee 'moet' om de overname definitief te maken. Of dat lukt, dient voor 22 september bekend te zijn.

DGN-roerganger Henk Castelijns toont zich zeer tevreden met het resultaat. “Om precies te zijn heeft 91,04% van de leden voor gestemd. Nu moet nog 90% van de DGN-omzet mee. Lukt dat niet, wil dat niet zeggen dat de deal mislukt is: in dat geval heeft Euretco het recht van de deal af te zien, maar we hebben er heel veel vertrouwen in.”

Als de overgang beklonken wordt, zit Castelijns’ taak erop. DGN voert momenteel gesprekken met potentiële directeuren. Ook op dat gebied verwacht Castelijns over niet al te lange tijd witte rook. 
Niet alle ondernemers zijn in voor de Euretco-deal. Er circuleren bijvoorbeeld kritische vragen over bonussen en achtergestelde leningen.
PS: de bron van MIX is niet Henk de Bas, wiens tweet we afdrukten bij dit bericht.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee