image_20.jpg

Licht zonder stroom

Brennenstuhl introduceerde deze zomer een serie accuwerklampen onder de naam COB Lights. “Het gaat om ledtechniek die al geruime tijd bestaat, maar nu op mobiele frames”, vertelt verkoopleider Daan Hoogland. “Er zijn verschillende modellen: een 10 en een 20 Watt-variant met een vervangbare lithium-ionaccu.”

Daarnaast heeft de leverancier nog een 20 Watt-versie in het assortiment die wordt geleverd met een extra accu. "Voordeel hiervan is dat je de werkdag kunt overbruggen. Met een volle accu kun je immers drie uur werken en met twee accu’s dus zes uur”, verklaart hij.

Werken met daglicht
Met deze COB Lights heeft de eindgebruiker op iedere locatie zonder stroom licht voorhanden. “Daarnaast is er slechts geringe warmteontwikkeling en is het licht vergelijkbaar met daglicht, met een lichttemperatuur van 6.000 kelvin”, aldus Hoogland. De 10 Watt-lamp heeft een lichtopbrengst van 650 lumen en de 20 Watt-lamp 1.300 lumen. Maar dat is nog niet alles. Standaard worden de lampen geleverd met een 12 V- en een 230 V-adapter, dus de accu is zowel thuis op te laden als onderweg in de auto. “We leveren de modellen met losse accu's, wat inhoudt dat accu's altijd op een later moment zijn bij te bestellen. Bij het gros van de leveranciers is dit niet het geval. De levensduur van een accu is twee tot drie jaar en als de accu niet los verkrijgbaar is, kun je de gehele lamp weggooien.” Op de accu's zit een usb-poort geïntegreerd. Daardoor kun je ze ook gebruiken om een smartphone of ander usb-gestuurd apparaat op te laden.

Spatwater- en stofdicht IP54
De lampen zijn compact, handzaam, licht van gewicht en daarmee ideaal voor iedere klus op locatie. Daarbij voldoen ze aan de IP54-norm; spatwater- en stofdicht. Met de introductie borduurt Brennenstuhl voort op het programma vaste stationaire lampen met kabel en stekker dat het bedrijf eind 2013 introduceerde. Voor de presentatie van de lampen (verschillende varianten van 10 tot 80 W) bij onze dealers levert Brennenstuhl snel en gratis een schappenplan op maat. Met de 3D-schappenplanner krijgen klanten een realistische impressie van het schap op de winkelvloer.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee