Het rommelt in de DHZ-retail. Wie kiest de juiste koers? Diverse internationele topmannen sneuvelen in deze storm.

Bij Kingfischer vertrokken Allain Souillard en Guy Colleau. Guy Colleau was operations director voor 'big box'-formules als B&Q, Castorama and Koctas en vertrok naar een job elders. Alain Soiullard was operations director voor 'medium box' als Brico Depot. Hij ging met pensioen.

Homebase maakt schoon schip

Bij Homebase gaat het van 'dik hout'. Westfarmers heeft Homebase nog maar amper overgenomen of ze sturen de complete directie de laan uit. Zo valt het althans te lezen in de Britse vakpers.
Het zou gaan om: 

  • Echo Lu - Managing Director
  • Paul Emslie - Commercial Director
  • Ewan McMahon - Retail Operations Director
  • Chris McDonough - Marketing Director

Kingfischer-man naar Mr Bricolage

Mr. Bricolage benoemde vorige week de 48-jarige Christophe Mistou benoemd tot algemeen directeur. Dat meldt Publimat News. Hij neemt positie over van Guy Béghin, die deze functie ad interim waarnam nadat Jean-François Boucher (CEO sinds 2007) op 9 september 2015 uit eigen beweging al zijn mandaten bij Mr. Bricolage had neergelegd.

Mistou heeft een mooie staat van dienst in de DHz-retail. In 1992 ging hij aan de slag bij Castorama France waar hij verschillende functies bekleedde: eerst als winkelmanager, vervolgens als Product Manager, Commercieel Directeur. In laatstgenoemde functie zetelde hij sinds 2008 het in directiecomité van Castorama France. Tot hij in 2012 werd opgevorderd door moederbedrijf Kingfisher, waar hij tot voor kort de leiding had over het sourcing gebeuren en de ontwikkeling van eigen merken.

Saillant: Mistou komt dus van Kingfischer, de partij die Mr. Bricolage zou overnemen tot die zaak uitdraaide op een partijtje moddergooien tussen beiden.