image-pv_web.jpg

Noviteiten maken de klus eenvoudiger

Bosch staat bekend om het grote aantal innovaties dat het elk jaar op de markt brengt. Ook de afgelopen tijd zijn er weer een hoop nieuwe machines ontwikkeld. In deze MIX belichten we er een paar. Sommige gloednieuw, andere liggen al iets langer in de schappen. Allemaal hebben ze als doel het leven van de klusser aangenamer te maken.

De doe-het-zelftak van de elektrische gereedschappenfabrikant maakt zaken liever niet ingewikkelder dan nodig. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de lancering van drie meetgereedschappen de afgelopen twee jaar; de afstandmeter PLR 15, de kruislijnlaser Quigo en de detector PMD 7. “Allemaal hebben ze gemeen dat ze eenvoudig te bedienen zijn en niet meer functies hebben dan de beginnende klusser nodig heeft”, vertelt Jacqueline Schippers, Senior Brand Manager DIY. “Dit zijn tools die het werk heel wat makkelijker kunnen maken. Helaas weten veel klussers nog niet van het bestaan van deze gereedschappen af. Dat proberen we te veranderen met deze gebruiksvriendelijke instaplijn.” De PLR 15 is slechts 10 cm groot en een mooi alternatief voor werken met de rolmaat. Met één eenvoudige knop voor het meten van de afstand. Schippers: “Mensen weten vaak niet dat een rolmaat altijd een kleine afwijking heeft. Bovendien is hij ook maar twee of drie meter lang. Een grotere afstand meten is dus al weer lastig. De PLR 15 gaat tot 15 meter. Dat is voldoende voor de gemiddelde woonruimte.” Samen met de kruislijnlaser Quigo die tegelijkertijd een horizontale en verticale lijn projecteert voor bijvoorbeeld het netjes uitlijnen van schilderijen en tegels en de detector PMD 7 die leidingen en metaal opspoort, vormen ze een mooie instaplijn voor de beginnende dhz’er. “Deze combinatie leveren we rond de feestdagen als starterskit in een leuke cadeauset.”

Lithium-Ion
Bosch DIY speelt nog meer in op de feestdagen door ook dit jaar weer met een leuke gadget voor bij de IXO te komen. De accuschroevendraaier met lithium-iontechnologie krijgt tijdens de feestdagen gezelschap van een kurkentrekker-adapter en vormt zo een leuk cadeautje. Hoewel Bosch met de IXO het eerste consumentengereedschap met Li-Iontechnologie op de markt bracht, is deze inmiddels ver doorontwikkeld.

Op dezelfde wijze werkt Bosch telkens verder aan het uitbreiden van de productlijn die compatible is met de krachtigste 18 Volts-accu. “De nieuwste aanwinst van dit systeem is de handzame accustofzuiger PAS 18 LI. Handig om op te ruimen na je klus, maar ook geschikt voor dagelijks gebruik in het huishouden.”

Expert
Hoewel Bosch zorgt voor simpele en betaalbare producten voor de beginnende klusser, wordt ook de meer ervaren doe-het-zelver niet uit het oog verloren. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de introductie van de hoekmeter PAM 220. Schippers: “Hiermee meet je eenvoudig en nauwkeurig hoeken. Zo is het de ideale partner voor je verstekzaag, zowel voor enkel als dubbel verstek zagen.” De PAM 220 beschikt naast een verticale en horizontale waterpas ook over enkele geïntegreerde rekenfuncties. Een andere tool voor de expert onder de klussers: de universele Wall-remover PWR 180 CE. Verschillende opzetstukken zorgen ervoor dat je met deze machine gemakkelijk gips, gipsplaat en lijm van de muur kunt verwijderen. “Hij wordt geleverd met DustBox, een geïntegreerde stofoplossing zonder stofzak die er voor zorgt dat je stofarm kunt werken.”

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee