image_23.jpg

Slim, snel en zuinig verwarmen

Wanneer de temperatuur daalt en het ’s avonds kil in huis wordt, draaien we massaal de thermostaat omhoog. Er zijn echter alternatieven voor de dure cv. Zo verwarm je bijzonder effi- ciënt en voordelig met een Qlima-pelletkachel. Voor ruimtes zonder cv of ruimtes waar bijverwarming gewenst is, biedt Qlima verplaatsbare petroleumkachels aan.

“Met een verplaatsbare petroleumkachel van Qlima sla je twee vliegen in één klap”, legt Jeroen Kramer, salesmanager Benelux van PVG, uit. “Het is niet alleen stukken voordeliger dan stoken op gas of elektriciteit, maar ook nog eens erg effi-

ciënt. Vrijwel alle brandstof wordt direct in warmte omgezet. Door alleen de ruimte te verwarmen waarin behoefte is aan extra warmte, verbruik je geen cent te veel.”

Mobiele warmte
Qlima-petroleumkachels werken bijzonder stil en zonder afvoer of leiding. Ze branden op speciale kachelbrandstof, waardoor je ze echt overal in kunt zetten. Natuurlijk in de woonkamer of studeerkamer, maar ook in het schuurtje of op de camping. De modellen met kousmechanisme zijn perfect mobiel doordat ze zelfs geen stroomtoevoer nodig hebben, maar slechts een paar batterijen. De moderne Laser-kachels zitten op hun beurt vol technisch vernuft. Dankzij de geavanceerde, elektronische brander is de temperatuur via het display tot op de graad nauwkeurig instelbaar. Hiervoor is wel een stroomaansluiting nodig.

De slimme Laser-modellen bieden extra comfort. Ze zijn alle uitgerust met een handige 24-uurs timer en een ingebouwde ventilator om de warmte snel en gelijkmatig te verspreiden.

Door het gebruik van de speciale Qlima Premium Quality Fuels garandeert Qlima de hoogste kwaliteit, de hoogste efficiëntie en het hoogste comfort. En een lange levensduur van je Qlima-petroleumkachel.

Gebruiksvriendelijke pelletkachels
Een pelletkachel biedt zowel de sfeer van een haard als het comfort van een cv-installatie. De brandstof in de vorm van kleine houtkorrels, oftewel pellets, is compleet CO2-neutraal. “Een pelletkachel van Qlima is een verantwoorde keuze voor het milieu en je portemonnee”, legt Kramer uit. “Omdat gebruiksgemak voorop staat, is de kachel zeer eenvoudig te bedienen. Stel enkel de gewenste temperatuur in en de kachel verwarmt automatisch de ruimte. Een ingebouwde ventilator blaast de verwarmde lucht de ruimte in. De pellets vul je aan via een reservoir aan de bovenkant. Met één volle tank ben je urenlang verzekerd van warmte. Het apparaat zorgt volautomatisch voor de aanvoer van pellets naar de brander. Dat is nog eens comfort.”

Een Qlima-pelletkachel is, afhankelijk van het gekozen model en de omstandigheden van je huis (isolatie, ligging) geschikt om ruimtes tussen de 200 m³ en 370 m³ te verwarmen. Met een pelletkachel van Qlima verhoog je de sfeer in huis, terwijl je bespaart op de maandlasten door de verwarmingskosten aanzienlijk te verlagen. Niet voor niets zijn pelletkachels in Italië, Frankrijk en Scandinavië al jaren enorm populair.

Installatie
Een pelletkachel moet geïnstalleerd worden. Dit is in de praktijk niet moeilijk. Kramer: “De kachel wordt geleverd met een uitgebreide installatiehandleiding. Vanwege garantie- en veiligheidsbepalingen is het echter wel noodzakelijk om een door  Qlima geautoriseerde verwarmings- of installatiemonteur in te schakelen. Het inregelen van de temperatuur, het programmeren, de stabilisatie van de vlam, het instellen van het vermogen: je installateur weet er alles van. Bovendien heb je direct een aanspreekpunt voor het periodieke onderhoud van de kachel.”

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee