Een bijzondere noot in Reesinks financiële verslag was gewijd aan THR. ‘Wij overwegen onze positie in THR'. Navraag leert dat (minderheidsaandeelhouder) Reesink vertrouwen houdt in de groothandel.

Royal Reesink behaalde prima resultaten over het eerste halfjaar van 2014. De omzet nam fors toe en klom naar € 248,5 mln (2013: € 111,5 mln). Dat kwam hoofdzakelijk door acquisities maar ook de autonoom liet de omzet een groei zijn van 3%. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) bedroeg € 15,7 mln (eerste helft 2013: € 7,3 mln), het ‘gewone’ bedrijfsresultaat (EBIT) klom van € 3,6 mln naar € 6,mln. En ook de cashflow (resultaat na belastingen plus afschrijving) liet een ruime verdubbeling zien ten opzichte van de eerste zes maanden van 2013: € 11,7 mln vs. € 5,1 mln.
Een bijzondere noot in het financiële verslag was gewijd aan THR. ‘Wij overwegen onze positie in THR. Na jaren van verliezen is deze onderneming nu goed op track.’ Wat houdt die heroverweging in? CEO Gerrit van der Scheer: “We zijn minderheidsaandeelhouder in THR. Dat het bedrijf het moeilijk heeft gehad in een lastige markt, behoeft verder geen uitleg. In zo’n periode zwermen er altijd partijen omheen die interesse hebben. Echter, THR is weer helemaal terug en heeft het afgelopen halfjaar zelfs een winstje gemaakt. Jan van Rossum heeft het bedrijf geherstructureerd en de meeste problemen zijn opgelost. We blijven vertrouwen houden in THR. Dus blijven we zitten waar we zitten. Het dal in de dhz-sector hebben we gehad, dus we kijken weer omhoog.”