Dezelfde gemakken als van een goede buur. Dat wil Praxis-directeur Joost de Beijer met de stadsformule 'Om de Hoek' bieden.

“Belangrijk is dat we met onze 'Om de Hoek'-winkels nóg dichter bij onze klanten zitten. Dit concept is succesvol, dat hebben de eerste twee winkels duidelijk bewezen. De klant weet ons goed te vinden en het assortiment sluit aan op hun wensen.” Het assortiment van de winkel bestaat uit alle basisbenodigdheden voor klussen zoals verf, kwasten, fietsaccessoires, diverse gereedschappen en kleine ijzerwaren. Daarbij biedt Praxis om de Hoek veel services zoals verfmengen, sleutels maken en banden oppompen. Bovendien breng je met de leenbakfiets je aankopen makkelijk thuis. Een service waar dagelijks volop gebruik van wordt gemaakt in de twee andere steden.

Maakplaats, typisch Praxis
De Maakplaats is een uitkomst voor iedereen die geen schuurtje of werkbank heeft in hartje stad. “Deze Maakplaats sluit aan bij de strategie van Praxis. We willen er zijn voor de makers. Zeker in grote, dichtbevolkte steden als Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, waar niet iedereen een schuurtje met een werkbank of groot gereedschap in huis heeft, biedt dit een uitkomst. Even een klus uitvoeren wordt nu extra makkelijk en zo biedt Praxis om de Hoek alles wat een goede buur ook heeft. In Amsterdam is de Maakplaats al zo veel gebruikt, dat we de werkbank inmiddels alweer vernieuwd hebben! We zijn trots dat we binnen een jaar al hebben kunnen uitbreiden naar drie winkels van Praxis om de Hoek.”