Bouwmarkt-organisatie Bricorama groeit in Frankrijk maar levert in in de Benelux.

Met een omzet van meer dan € 166 mln in het eerste kwartaal van 2016 groeide het Franse Bricorama met 3,7%, aldus de Duitse vakpers.

Die groei kwam voornamelijk uit Frankrijk waar de keten met de eigen Bricorama-winkels 4,7% groeide tot bijna € 111.
In contrast daarmee staat de omzetdaling van 1,7% die het concern in de Benelux noteerde. De omzet van de winkels in Nederland en België (o.a. Gamma's en Karwei's) liep terug naar € 48,9 mln.

Na CRH-dochter 'Van Neerbos Bouwmarkten' is Bricorama de grootste franchisenemer van Intergamma (Gamma, Karwei en Gamma België).

Bricorama had ooit 41 Bricorama-winkels in Nederland maar sloot al die Bricorama-winkels in 2003 aan bij Intergamma.

MIX februari 2003: Bricorama bouwt zijn vestigingen in Nederland en België om tot Gamma en Karwei bouwmarkten en verzekert zich daarmee in wezen van naamsbekendheid, expansie en omzet. En dat was nodig want aan al deze punten ontbrak het zo zeer dat directeur Haegeman zijn eens zo triomfantelijk bepleite zelfstandigheid vol vertrouwen opgeeft. Voor Intergamma betekent deze deal een concurrent minder en bovendien een grote sprong in België en de aanwinst van waardevolle internationale inkoopcontacten.

Alle 41 Bricorama bouwmarkten in België en Nederland worden omgebouwd tot Gamma of Karwei bouwmarkten. Dat zijn 18 vestigingen in Nederland en 23 in België. Intergamma’s directievoorzitter Bram Huijbers is trots met zijn nieuwe aanwinst: “We verstevigen ons marktleiderschap in Nederland met een extra omzet van ƒ 300 mln en breiden ons netwerk in Begië uit met zo’n 50%.” Ook het feit dat Intergamma zo een concurrent uit de markt haalt en eventuele buitenlandse gegadigden deze entreekans in ons land ontneemt, stemt hem tevreden.