Gamma's naar Posthuma

Per 1 januari 2015 zal het Sneeker familiebedrijf Posthuma Groep de Gamma's in Roermond en Echt van Dirk en Tom Bouts overnemen. Dat hebben beide partijen onlangs bekend gemaakt.

Waar Posthuma Groep vooral bekend was als franchisenemer van 19 Karwei's, heeft het familiebedrijf nu ook de stap gezet naar de exploitatie van Gammawinkels.
Posthuma Groep spreekt van een lang gekoesterde wens tot strategische verbreding. “Natuurlijk hebben wij met 19 winkels een zeer groot Karwei-hart dat nu niet minder snel zal kloppen. Ook leveren wij met de oprichter van ons bedrijf, Douwe Posthuma, een betrokken Karwei-commissaris bij Intergamma. Maar vooral zijn wij een veelzijdige en expansieve onderneming op het gebied van bouwmarkten, bouwen, vastgoed en participatie. Voor de lange termijn is er een “doorwinkelstrategie”. De verwerving van een paar prachtige winkels van de marktleider in doehetzelf past daarin perfect.“
Dirk en Tom Bouts zijn blij dat hun winkels onderdak hebben gevonden bij een echt familiebedrijf. Met pijn in het hart nemen ze na meer dan 30 jaar afscheid van hun personeel en franchisegever Intergamma.
De winkels in Echt en Roermond behoren tot de grotere en betere Gamma's van Nederland. Naar verluidt zijn ze in concurrentie verkocht onder Intergamma-collega's. Zo kan het gebeuren dat Echt en Roermond in de Friese handen van Posthuma terecht kwamen, in plaats van die van lokaal naburige franchisenemers. Op dezelfde manier exploiteert Posthuma trouwens ook al een Karwei in Valkenburg.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee