De failliete Formido's in Elst en Bemmel zijn afgelopen week weer opengegaan na een doorstart. In handen van de franchisegever zelf.

Beide winkels, voorheen van dezelfde eigenaar, gingen eind april failliet waarna Formido Bouwmarkten besloot de winkels over te nemen en de bedrijfsvoering zelf voort te zetten. Het merendeel van de medewerkers konden daarmee hun baan behouden. 

“De eerste dag was super!”, aldus de enthousiaste en kersverse bedrijfsleider. “Om negen uur was het parkeerterrein al vol en stond er een lange wachtrij voor de kassa”. Klanten reageerden enthousiast op de doorstart: “Nu kunnen we onze klusspullen weer op het vertrouwde adres in de buurt kopen”.  Ook de nabijgelegen bedrijven reageerden spontaan en in Elst hingen zij zelfs een spandoek op met de tekst “Welkom”.

De eerste klanten verlieten de winkel met een gratis schuurmachine. De komende dagen krijgen klanten die meer dan € 50 besteden een stoere cap van Red Bull Racing.

Dat een franchisegever een winkel overneemt na een faillissement gebeurt wel vaker. Meestal ter behoud van de schaarse locaties. Intergamma nam op die manier vorig jaar negen bouwmarkten van franchisenemer RAB over.