Raab-Klipper-Boeier-2.jpg

BAM kiest Raabs Leanworks

Op basis van Raab Karchers Leanworks pakt BAM Woningbouw een Barendrechtse bloemkoolwijk aan.

Met Leanworks heeft Raab Karcher een methode om de aannemer logistiek compleet te ondersteunen. Materialen van alle toeleveranciers worden op de dichtstbijzijnde vestiging verzameld. Dit geldt voor materialen van Raab Karcher, maar ook voor branchevreemde goederen. Omdat alle materialen ‘Just in time’ aangeleverd wordt op de bouwplaats, heeft men een reductie van het aantal vervoersbewegingen van 75% en minder opslag in de wijk, waardoor de bewoners minder last ondervinden en de wijk veiliger is. Er is minder voorraad op de bouw, waardoor de kans op diefstal en schade veel kleiner is. Ook wordt door Raab Karcher het gescheiden afval mee retour genomen en wordt op de HUB (centraal verzamelpunt van goederstroom) in verschillende secties verzameld, verwerkt en afgevoerd. (VIDEO>>>)
BAM Woningbouw maakt dankbaar gebruik van Leanworks in Barendrecht. Daar neemt de aannemer 76 portiekwoningen onder handen voor woningbouwvereniging Patrimonium. Dit betreft groot onderhoud in bewoonde situatie van portiekwoningen uit de jaren 70. Hierbij was er sprake van, vochtdoorslag, optrekkend vocht, lekkages, tocht, houtrot kozijnen en slechte geluidsisolatie.
BAM Woningbouw kreeg de opdracht om de klachten op te lossen, het wooncomfort te verbeteren, een binnenpakket aan te bieden voor vervanging van keuken, badkamer en toilet en minimaal twee labelsprongen te maken van F naar D. Uiteindelijk worden de woningen opgeleverd met een label A onder andere door isolatie van vloer, gevel en dak en vernieuwing van installaties.
Omdat het project zich bevindt in een bloemkoolwijk met smalle straatjes en dichte bebouwing en een basisschool in de wijk is het lastig om de bouwmaterialen op de juiste plaats te krijgen. Veiligheid voor bewoners en omwonenden is van zeer groot belang, veilig bouwen is uitgangspunt nummer één bij BAM.
De HUB-strategie is overigens niet uniek voor Raab Karcher. Ook een branchevreemde partij als DHL ontzorgt daar aannemers mee in de logistiek van grote bouwprojecten. Op [Bouwgroothandel Bijeen] vertelt Alfredo Molin hoe dat werkt. Neem deel aan [Bouwgroothandel Bijeen]>

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee