Met de Bison Secondelijm Vloeibaar Control neemt Bison alle ergernissen weg die de consument heeft bij secondelijmen. Dankzij een innovatieve tube kun je de vaatwasser bestendige secondelijm druppeltje voor druppeltje doseren zonder te knoeien. Opmerkelijk is dat de fabrikant deze innovatie rigoureus doorvoert in het basisproduct. “Waarom zouden we onze klanten nog langer irriteren?”

Wie Country Director Benelux Frank Heus kent, kent het wow-effect. Dat is het effect dat hij wil bereiken bij de consument met alles dat Bison doet. “Samen met retailers en andere fabrikanten de consument boeien, verrassen en aan je binden.” Dat doe je het beste door naar de consument te luisteren, zoals Bison doet. Op het gebied van secondelijm was er nog wel wat werk aan de winkel, vertelt Heus samen met marketingmanager Rémon van der Leek. “Consumenten willen dat de lijm sterk is, dat ‘ie op alle materialen hecht maar vooral dat je ermee kunt werken zonder te knoeien.”

Wow-effect
Van der Leek: “Aan die eerste twee wensen voldoen veel soorten secondelijm. Maar als we dat knoeiwerk konden verhelpen, dan helpen we de consument pas écht. De grootste ergernissen hebben daar allemaal mee te maken. Ga maar na: ben je met een precies werkje bezig, knoei je toch nog met die secondelijm. Of je haalt de tube uit de lade, zit het dopje vastgelijmd. Of – ergernis nummer 3 – probeer je één druppeltje uit de tube te doseren, vloeit er ineens te veel lijm uit.” Heus: “Allemaal ergernissen van de consument die wij uit de weg ruimen. Om de wow-factor te geven.”

Druppel voor druppel
De ontwikkelafdeling van Bison was tweeëneenhalf jaar bezig met het ontwikkelen van een gepatenteerde speciale tube. Die bevat een speciale inlay, een zogenaamde ‘stent’ die hem perfect in vorm houdt. Daardoor kun je precies doseren. Druppeltje voor druppeltje. Zodra je niet meer in de tube knijpt, stopt de lijm direct met vloeien. Het laatste druppeltje wordt zelfs terug naar binnen gezogen. Niks geen knoeiwerk meer.

Vaatwasser bestendig
Met deze speciale tube neemt Bison de grootste drie ergernissen weg en wordt de belangrijkste  consumentenwens vervuld. Van der Leek: “Als je dan bedenkt dat deze lijm vaatwasser bestendig is, hebben we echt een unicum. Consumenten knutselen veel met secondelijm maar gebruiken ‘m ook veel om huishoudelijk keramiek en porselein mee te repareren. Die gerepareerde kopjes en schoteltjes kunnen nu zonder problemen in de afwasmachine. Dat garanderen wij keihard.”

Innovatie in basis
De markt van secondelijmen is groot. Alleen in de dhz-omzet van GfK gaat er al € 2 miljoen in om. Laat staan wat er via supermarkten, tankstations, huishoudwinkels en overige winkels wordt verkocht. Van der Leek: “Het zijn vaak minderwaardige alternatieven. Ze kosten weinig, maar de etiketten kloppen niet, de lijm is al uitgehard in de tube of de certificering is niet in orde. Producten van mindere kwaliteit frustreren de consument.”
Precies daarom voert Bison de nieuwe tube door in het basisproduct. Geen optie, geen plusproduct, gewoon in de basis.  

Verkoopondersteuning

De Bison Secondelijm Vloeibaar Control stroomt langzaam de schappen van de dhz-retail in. Van der Leek: “Vanaf de introductie vervangt hij de aluminium basistube één op één. Met deze innovatie nemen we alle ergernissen weg die consumenten hebben bij secondelijm.

Communicatieve promotie-verpakkingen en point-of-sale materiaal zullen de aandacht vestigen op de Bison Secondelijm Vloeibaar Control. Daarnaast zal een opvallend item in de tv-show Galileo de aandacht trekken. De TV-presentatrice wordt met haar schoenen aan een plaat gelijmd en ondersteboven omhooggetakeld. Dat bewijs van ultieme lijmkracht zal Bison op allerlei media volop uitnutten om Secondelijm Vloeibaar Control te promoten.