Aquaplan is sinds jaar en dag een bekende leverancier. Niet per se de meest opvallende. Wel eentje die producten levert die je het hele jaar door kunt verkopen. In een categorie waar de prijzen – en de marge – nog tellen. Daar weet Jacob Passenier van Multimate Serooskerke alles van.

Jacob Passenier koopt al sinds jaar en dag in bij Aquaplan. Leveringen krijgt hij via Martens en dat bevalt hem uitermate goed. “Qua leveringen hebben we weinig gezeur en nooit gemieter.” Integendeel. Laatst had een klant een product gezien op de website van Aquaplan, was dat eigenlijk alleen in België leverbaar. Maar hij wilde per se dat product. Belde Passenier zijn Aquaplan-vertegenwoordiger, Johan Hamelink, die het snel even regelde. “Da’s de persoonlijke touch. Het voordeel dat de vertegenwoordiger dicht in de buurt woont en ik hem goed ken.”

Het hele dakgebeuren
Passenier verkoopt veel bitumen, de dakpanprofieltjes, de rollen en de shingles. Eigenlijk zo’n beetje het hele assortiment van Aquaplan, het hele dakgebeuren. “Doen we al jaren, de firma is contractleverancier bij DGN, dus ook administratief en qua condities zit het wel goed.” En de marge? “Kan altijd beter”, lacht hij gekscherend. “Nee hoor, de consumentenprijzen zijn prima net als de marge. Niets te klagen, Ik ben blij dat we in dit assortiment nog iets kunnen verdienen. Dat is in de verf en de machines tegenwoordig wel anders. Ook wat dat betreft ben ik dus heel blij met Aquaplan.”

Verkoop het rek zo leeg
De bitumenkit en de probleemoplossers zijn voor hem dé beste Aquaplan-producten. “Vanochtend regende het hier weer 34 mm. Dan moet hier ineens iedereen het dak op en is het rek met de kitkokers zo leeg.”  Ook ‘epdm op maat’ vindt hij wel een vondst. De leveringstermijn van dit product bedraagt wel wat langer, ongeveer vijftien werkdagen. Daarnaast heeft Aquaplan ook nog Dak In Doos in het assortiment. Een hoogwaardig rubber dak verkrijgbaar in twee standaard afmetingen: 280 x 350 centimeter / 420 x 350 centimeter. Moet ik wel ietsje meer op voorraad leggen maar kan ik mijn klanten wel snel helpen.” Passenier geeft Aquaplan een 8 als rapportcijfer. Een mooie score voor een leverancier die bij hem in de top-10 staat. 

Bescherming, het hele jaar door
Aquaplan levert al dertig jaar een totaalassortiment voor de bescherming en het onderhoud van daken, muren en tuinen. Vorig jaar lanceerde de fabrikant een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. In de rekken op het verkooppunt zie je nieuwe verpakkingen en op de website www.aquaplan.com kun je kennismaken met het totaalassortiment voor dak, muur en tuin. Dit jaar pakt Aquaplan uit met een stevige campagne om klanten naar de winkels te trekken. Het motto: Aquaplan geeft je woning en je tuin heel het jaar door de optimale bescherming tegen alle weersomstandigheden: onweer, regen, felle zon en kou. Zo hoeven je klanten zich geen zorgen te maken om datgene wat hen dierbaar is.

Nieuwe producten

Aquaplan breidt zijn assortiment uit met innoverende producten:

• Dak-Reflect acrylaatverf weerkaatst hitte op platte en hellende daken.

• Zon-Reflect is een zon- en hitte werende verf op waterbasis die uitermate geschikt is voor het witten van glas van serres of kunststof ondergronden.

• Met Stop-Geur heb je voortaan geen onaangename geurtjes meer van afvalcontainers.

• De Paal-Beschermer beschermt alle ondergrondse materialen.