Interbosch BV presenteert zichzelf als een ‘flexibele, dynamische en klantgerichte partner’ voor al zijn klanten. Een bezoek aan het imposante pakhuis van de internationale groothandel in Alkmaar leert dat die ambitie met verve wordt waargemaakt. Directeuren Jesse en Jorrit Hoff leiden ons rond.

“Als ondernemer wil je niet dat je klanten de winkel met lege handen verlaten. Wij hebben het perfecte assortiment om dat te voorkomen”, zegt Jesse Hoff. Samen met zijn broer Jorrit lopen we door het magazijn van Interbosch. Het pakhuis is indrukwekkend van buiten. Eenmaal binnen val je als bezoeker bijna stil. Het assortiment lijkt nagenoeg onbeperkt, zowel als het om aantallen gaat als om de diversiteit van de producten die Interbosch aanbiedt.

Bijna alles

Lopen we het ene moment tussen de stellingen vol kwasten, rollers en andere schilderartikelen, enkele minuten later zijn het fiets- en auto-accessoires die ons omringen. Ook gereedschappen, huishoudelijke artikelen, elektra en hobby-artikelen zien we volop liggen. Het is zo divers dat je het gevoel krijgt dat je bijna alles wel bij Interbosch kunt vinden.

“De omvang van ons assortiment maakt ons zo sterk. Wij willen een goed en breed aanbod kunnen leveren en onze klanten verrassen. Met steeds nieuwe producten en aanbiedingen. Net zoals zij dat in hun winkels willen doen.”

Alternatieven

Wat ook opvalt in het pakhuis is de breedte van het assortiment binnen veel productgroepen. Gereedschappen bijvoorbeeld. Van goedkoop tot A-kwaliteit. “Je wilt als ondernemer de (semi)professional en de consument kunnen helpen. De één wil hoogwaardige kwaliteit, de ander wil een functioneel product voor een aantrekkelijke prijs. Voor beide groepen hebben wij het uitgelezen assortiment. Wij bieden altijd een alternatief”, zegt Jesse.

Logistiek

Ondertussen picken medewerkers van Interbosch in hoog tempo orders in het magazijn. Andere collega’s zijn druk met het aanvullen van de voorraad. Jesse: “Essentieel voor ons bedrijf. We willen snel en goed leveren, daarvan zijn onze klanten immers afhankelijk. Gelukkig hebben we een gedreven team waarmee we die logistieke prestaties kunnen waarmaken.”

Als één ding het bezoek aan Interbosch duidelijk maakt, is het wel dat de groothandel zich met recht een partner voor de doe-het-zelf en vakhandel mag noemen. www.interbosch.nl