Amersfoort plant een nieuwe vestiging in Amersfoort, zo verklapte N-architecten.

Bauhaus heeft een eerste Bauhaus in Groningen, bouwt de tweede Bauhaus in Hengelo en maakt geen geheim van plannen in Venlo en Den Hoorn (bij Den Haag) maar plant blijkbaar ook in Amersfoort, zo verklapte de architect ter plaatse.

De brochure van N-architecten meldt: 

In de Amersfoortse wijk Vathorst heeft N Architecten een nieuwe Bauhaus ontworpen. Een bouwmarkt op deze plek is bijzonder, niet alleen omdat het gaat om een zichtlocatie aan de A1, maar ook omdat Vathorst hoge eisen stelt aan de bebouwde omgeving. Deze eisen zijn vastgelegd in een beeldkwaliteitsplan. Om te voldoen aan dit plan, wijkt het ontwerp van de nieuwe Bauhaus op bepaalde punten af van de andere bouwmarktvestigingen in Nederland. Zo is de uitstraling expressiever door te variëren in de hoogtes van het gebouw, door de toepassing van grote dakoverstekken en door het gebruik van meer glas, met name op een van de hoeken van het pand. Dat laatste zorgt voor een attractief beeld vanaf de rotonde die bezoekers passeren op hun weg naar de bouwmarkt.

De gevels aan de zijde van de A1 dienen tevens als geluidsscherm voor de achterliggende wijk Vathorst. Vandaar dat deze 12 meter hoog, gesloten en geluidwerend zijn.

Vanwege de compacte bouwlocatie, is ervoor gekozen het parkeren deels ondergronds te brengen. Hierdoor ontstond tevens ruimte voor de realisatie van de Drive In, een belangrijk onderdeel in het Bauhaus concept. Grote zorgvuldigheid is betracht bij de inrichting van het open- baar gebied: betonranden en diverse hagen en heggen helpen de bezoeker zijn weg te vinden en zorgen voor een uitnodigende sfeer. 

Projectspecs:

  • Opdrachtgever: Bauhaus
  • Projectsoort: nieuwbouw bouwmarkt
  • Oppervlakte: ca. 15.888 m2 incl. eenlaagse parkeerkelder
  • Ontwerp/realisatieperiode: 2014-heden

Check alle nieuwtjes over Bauhaus op MIXonline.