Opent Hornbach volgende week een pop-up-store in Hengelo? Nee, de keten staat vijf dagen met een verkoopwagen op de plaatselijke Brink.

"Hornbach zal volgende week haar deuren openen in Twente", meldde een persbericht. Dat deed de wenkbrauwen fronsen, want de keten zag in 2013 toch af van een Hornbach in Hengelo?

"De bouwmarkt komt met een vernieuwd concept naar Hengelo", gaat het bericht verder. En: “We zijn blij dat het eindelijk rond is”, zegt Evert de Goede - algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Het heeft enige voeten in de aarde gehad, maar dat is nu eenmaal inherent aan zo’n proces. Wij voelen ons enorm verheugd met deze nieuwe vestiging. Een bouwmarkt van Hornbach in Twente stond al enige tijd op ons lijstje. Hengelo is een mooie locatie en we willen de bewoners in deze regio graag met Hornbach laten kennismaken.”

MIX dacht eerst nog aan een pop-upstore met een link naar de webshop, zoals de organisatie dat in Duitsland in de Hornbach Kompakt ook doet. In en Kijkshop-achtige winkel click'en klanten daar hun bestelling op een ipad bij elkaar. Die bestelling wordt vervolgens in het naburige magazijn verzameld zodat de klant zijn goederen direct mee naar huis kan nemen.

Maar het wordt dus een verkoopwagen die gedurende vijf dagen in het centrum van Hengelo geposteerd zal staan.

Hengelo is een interessant strijdperk voor Hornbach. Bauhaus opent er begin volgende jaar zijn tweede vestiging in Nederland en Hornbach heeft zelf plannen in buurgemente Enschede.