Vandaag werd PPG door Formido verkozen tot leverancier van het jaar 2016. In het bijzijn van een aantal partners waarmee Formido een intensieve samenwerking heeft mochten Marco Zwart en Karel van Hedel van PPG deze jaarprijs uit handen van Edwin Veenendaal in ontvangst nemen. 

PPG won deze prijs vanwege de verregaande samenwerking om onderscheidend vermogen te creëren voor zowel de klant als Formido.

Formido zelf: "Enkele voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van het concept krijtverf wat exclusief voor Formido is ontwikkeld. Daarnaast heeft PPG een actieve rol gespeeld in het doorontwikkelen van de categorie verf waarbij het verhogen van het rendement binnen de categorie centraal stond. Voor Formido is de samenwerking met PPG een voorbeeld hoe door intensief samen te werken waarde in de keten kan worden toegevoegd en tegelijkertijd onderscheidend vermogen voor een individuele formule kan worden gecreëerd." Edwin Veenendaal: " Zo moet je als partner willen samenwerken. Wij dagen al onze leveranciers uit het voorbeeld van PPG te volgen want op termijn is niemand gebaat bij het copy-paste uitrollen van concepten over alle bouwmarkten in Nederland."

Naast de leverancier van het jaar werden twee eervolle vermeldingen gegeven. De eerste was voor de firma Top Point die afgelopen jaar heeft meegewerkt aan de optimalisatie van het concept maatwerk raamdecoratie. De tweede vermelding is gegeven aan de firma Maclean die op ludieke wijze invulling heeft gegeven aan het 40-jarige jubileum van Formido