Met het brede pakket van tuingereedschap en beregening concurreert Gardena met veel verschillende aanbieders. Om die de baas te blijven, moet de fabrikant steeds blijven innoveren. Daarom realiseerden de ontwikkelaars uit Ulm voor 2017 meer dan vijfenzestig nieuwe producten. Zo blijft Gardena steeds voorop lopen.

“Als totaalleverancier moeten we inderdaad blijven innoveren om onze voorsprong op de conccurentie te behouden”, zegt commercieel directeur Paul Rebergen. “Dat zijn we verplicht aan de consument en aan onze dealers.  Het jaar 2017 wordt zelfs enorm innovatief met zevenenzestig noviteiten waaronder City Gardening.”

Hele tuin op één app
De automatische tuin zag in 2016 het levenslicht en krijgt in 2017 een update. De Gardena Smart Gateway is het hart van dit Gardena smart system. Via je thuisnetwerk op je router communiceert het systeem draadloos met alle verbonden toestellen en de Gardena Smart App. Dit systeem kun je verbinden met de nieuwe Gardena Smart Pressure Pump, een pomp die twee functies aan elkaar koppelt. Binnenshuis als pomp voor de toevoer van huishoudelijk water, buitenshuis als tuinpomp met geïntegreerde watercomputer voor afgestemde irrigatie. Een status van functies, druk en toevoercapaciteit vind je steeds overzichtelijk op de app.
Ook de nieuwe Gardena Smart Battery’s maken deel uit van het Gardena smart system. Deze accu’s geven de app alle nuttige informatie, een compleet beeld van het laadniveau van de batterij en de verwachte gebruiksduur van de afzonderlijke apparaten.

City Gardening
40% van de wereldwijde tuinliefhebbers woont in de stad. Gardena speelt op die trend in en biedt stedelijke tuinliefhebbers volop mogelijkheden. Het nieuw assortiment City Gardening bevat enkele nieuwe sets die al het basisgereedschap bundelen voor een balkon, terras of dakterras. In een praktische, functionele en ruimtebesparende bewaarbox (zie bovenstaande foto): al het handgereedschap blijft binnen handbereik en beschermt tegen weer en wind. De nieuwe spiraalslangen met haak voor aan de kraan zijn perfect geschikt voor kleine tuinen of dakterrassen.
Ze zijn zeveneneenhalf, tien of vijftien meter lang en je kunt ze compact opbergen na gebruik.

Vernieuwd original Gardena system
Gardena heeft meer vernieuwing in hun bewateringssegment.
Na meer dan vijfenvertig jaar vernieuwde Gardena enkele jaren geleden het Original Gardena System. Alle categorieën krijgen een vorstbestendige update, ook het nieuwe Premium-assortiment. Ze blijven daarbij even gebruiksvriendelijk en liggen zelfs nog makkelijker in de hand dan hun voorgangers. In 2017 zal de make-over compleet zijn.

Make-over Robotmaaiers
Ook de Gardena R40Li en R70Li robotmaaiers krijgen een facelift in 2017, met een frisse, moderne uitstraling. De nieuwe grijze kleur past bij elke tuinstijl en laat de robotmaaiers minder opvallen wanneer ze het gazon bewerken. Bovendien zijn er nieuwe accessoires beschikbaar. Denk aan een draadherstelkit en een vijftig meter draadspoel. Of aan een muurhouder, ideaal om een robotmaaier en laadstation ’s winters op te bergen.
Qua reguliere maaiers biedt Gardena vier nieuwe modellen.
De Powermax 1200/32, 1400/34, de accumaaier 40V/32 en de 40V/41 met een stalen maaidek. Ze hebben de Powerplusmotor die vermogen bijschakelt, zodra hij weerstand ontmoet. Ook hebben ze een ergohandgreep en een quickfit-hoogteverstelling.  

Nieuwe heggenscharen
Ook het assortiment elektrische heggenscharen werd onder handen genomen met vernieuwde modellen voor de ComfortCut 550/50, ComfortCut 600/55 en PowerCut 700/65. Gardena denkt aan het tijdrovende opruimwerk na het snoeien. De Gardena opvangzak Cut & Collect is een flexibel, stevig opangsysteem dat je makkelijk aan het mes van de heggenschaar kunt vastzetten. Dankzij een kantelsysteem kun je hem legen in een kruiwagen, terwijl hij gewoon aan de heggenschaar blijft hangen. 

We share a passion
Gardena mikt op twee soorten klanten. De Passionate Gardener en de Practical Optimiser. De eerste heeft een passie voor zijn tuin. Wil er alles van weten en alleen het beste is goed genoeg. De tweede groep houdt veel van zijn tuin, maar wil ook tijd vrij maken voor andere hobby’s. Makkelijk onderhoudt van de tuin is dan een vereiste.