Eind 2016 zijn de eerste drie ondernemers binnen DGN retail gestart met het nieuwe winkelautomatiseringssysteem ASPOS. 

De pilot verloopt succesvol en de uitrol naar de overige ondernemers, met de DHZ-formules Hubo en Multimate, vindt vanaf januari 2017 tot aan de zomer plaats, aldus DGN.

“Het systeem waarmee onze ondernemers werken, voldoet niet meer aan de huidige eisen,” zegt Jack Zwager, verantwoordelijke voor Finance en ICT bij DGN retail. “Bovendien zetten we sterk in op omnichannel retailen waarin off- en online samengaan. We hebben de afweging gemaakt of we opnieuw moesten investeren in ons systeem, of dat we beter op zoek konden gaan naar een nieuwe oplossing voor de langere termijn.”

De keuze voor ASPOS van Valk werd gemaakt samen met een Winkelautomatiseringscommissie van zes ondernemers. Gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en lagere servicekosten waren belangrijke criteria voor het nieuwe systeem.

John Theelen van Hubo Velden ging als een van de eersten van start. “De samenwerking met Valk Solutions verloopt heel positief. Het sterke van ASPOS vind ik dat er vanuit de winkelvloer gedacht wordt. Er is écht geïnventariseerd wat wij als ondernemers willen en waar onze prioriteiten liggen. We werken sinds vorige week met het nieuwe kassa- en backoffice systeem en dat bevalt uitstekend, net als de begeleiding en ondersteuning van Valk Solutions. Onze zaterdaghulp had het kassasysteem snel onder de knie, het is laagdrempelig en transparant. Sterk punt vind ik ook, dat je er als ondernemer je lokale inkleuring aan kunt geven. Wil ik bijvoorbeeld artikelen toevoegen speciaal voor de carnavalsperiode, dan kan dat heel eenvoudig, inclusief foto’s.”