De Formido in Dronten wordt omgebouwd tot een Praxis-vestiging.

De Formido in Dronten is een van de 20 eigen winkels van Maxeda-formule Formido. Directeur Jan van den Ham en inkooopmanager Edwin Veenendaal stellen in een bericht aan leveranciers dat de ombouw bedoeld is om inzicht te krijgen in het beste perspectief voor de formule: "Maxeda wil in de praktijk testen wat de gevolgen van een ombouw van Formido naar Praxis zijn (in termen van investeringen en rendement)." Formido meldt leveranciers expliciet dat deze ombouw een losstaand project is, zonder dat er al een besluit voor de toekomst van de formule als geheel aan ten grondslag ligt.

Speculatieve gedachte van MIX: Maxeda overweegt een verkoop van de Formido-formule aan Euretco. Van alle winkels heeft Formido Bouwmarkten er 20 in eigen bezit. Euretco wil geen eigen winkels. Omzetten van de eigen Formido-winkels naar Praxis haalt die barriere weg en maakt bovendien de boedel van Formido Bouwmarkten lichter en de verkoop gemakkelijker.

Op het hoofdkantoor verwijst men naar Corporate Communications van Maxeda voor een statement. Wel willen ze kwijt dat de ombouw van Dronten een experiment is om de Formido-organisatie optimaal flexibel te maken.