Wiltec-Julius-Lutters.jpg

Samen een markt opbouwen

Sinds kort vertegenwoordigt Wiltec AEG-gereedschap op de Nederlandse markt. De professionele vakhandel is daarbij de partner die samen met de importeur het merk terug op de kaart gaat zetten. “Onze insteek is een langetermijnrelatie met de technische vakhandel. We willen niet op elke hoek van de straat te koop zijn.”

Wie aan elektrisch gereedschap denkt, zal niet meteen Wiltec noemen. Toch gaat daar verandering in komen als het aan de Udense importeur ligt. “We waren op zoek naar producten die bij ons passen. Producten die iets te bieden hebben en ook echt voordelen brengen in de markt. Een A-merk met de focus op toegevoegde waarde en unieke producteigenschappen. Bij toeval kwamen we AEG Powertools tegen en hun filosofie sloot naadloos aan op de onze”, aldus Julius Lutters, sales- & marketingmanager powertools van Wiltec.

Terugzetten op de kaart
Die filosofie is helder gedefinieerd. Wiltec kiest voor kwaliteitsproducten en -merken en voegt daar heel veel kennis aan toe. Lutters: “We weten echt alles van de producten die we verkopen. Nemen we een merk op, dan willen we er ook echt in investeren en samen met onze partners aan iets bouwen. AEG Powertools denkt er precies zo over: dan heb je ook allebei een vast geloof in het huwelijk. Daarom willen we het merk weer de aandacht geven die het verdient. En geloof me, AEG Powertools doet sommige harten nog steeds sneller kloppen.”
De innovatieve kracht van AEG Powertools spreekt Wiltec ook zeer aan. Met trots vertelt Lutters over honderd nieuwe producten die de afgelopen drie jaren gelanceerd zijn. “AEG Powertools is één van de meest vooruitstrevende fabrikanten op accugebied. Dat zie je terug in de prestaties, zowel in power als in de levensduur. Simpelweg komt het erop neer dat je met één lading grotere en méér gaten kunt boren. Dat spreekt een vakman aan. Ook zijn accu’s onderling volledig uitwisselbaar: een accu past dus ook op een oude machine, tot maximaal acht jaar oud, mits het voltage gelijk is. Je behoudt dus alle voordelen zonder dat je een nieuwe machine hoeft te kopen. Wél is het zaak om een klant de juiste machine voor de juiste klus te verkopen.”

Goede condities
AEG Powertools heeft een opbouw in de range die om uitleg vraagt. Het merk heeft veel geïnvesteerd in gebruiksgemak en innovatie. “Dit komt duidelijk naar voren bij de unieke accutechniek. De allernieuwste Pro-Lithium-ionaccutechnologie biedt de moderne professionele gebruiker het optimale krachtplatform door zowel accu als machine op drie manieren te beschermen. Deze drievoudige beveiliging betekent dat veel voorkomende problemen als oververhitting, overbelasting en over- en onderladen van accu’s tot het verleden behoren. Dit is voor de professionele vakman essentieel: de levensduur, kracht en betrouwbaarheid van de accu worden enorm vergroot.”
Over de producten louter enthousiasme, maar hoe denkt Wiltec de markt te bewerken? Op de eerste plaats via de vakhandel. Wiltec levert absoluut niet rechtstreeks, maar zoekt partners die met AEG Powertools een marktleidende positie willen veroveren op basis van selectiviteit en met goede condities. “We willen niet op elke hoek van de straat te koop zijn. De vakhandel is een deel van ons communicatiekanaal: de klant moet immers overtuigd worden van de kwaliteit. Wij zorgen voor beschikbaarheid en zorgen ervoor dat we heel veel ondersteuning geven. We kunnen met die partners heel veel bereiken. In ons Experience Center in Uden kunnen hun klanten de machines zien, voelen en testen, maar kunnen we ook het verkoopteam trainen. Kennis is verkopen. Ook komen we met onze demowagen naar huisbeurzen of demo’s. Onze insteek is een langetermijnrelatie met de vakhandel, zodat we samen een markt op kunnen bouwen.”

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee