Wat zet die nou om, zo’n Bauhaus? € 30 mln per vestiging? “Deze is een stukje kleiner dan die in Groningen”, zegt Operational Manager Herwin Oost. “Maar voor een winkel van 20.000 m2 zit je met dat bedrag aardig in de buurt.”

Het mooie van Bauhaus is volgens hem dat ze flexibel zijn in de maatvoering van hun winkels. Naar Nederlandse begrippen zijn ze allemaal groot, maar de 273 Bauhaus-winkels in negentien landen zijn minder uniform dan die van Hornbach.

De Bauhaus-winkel in Hengelo is de vijfde die Bauhaus deze maande opende: na Kopenhagen, Tallinn, Valencia en de tweede in München. Het gaat hard met de expansie. Operationeel manager Herwin Oost vertelt dat hij voor Nederland nu zestien locaties op zijn lijstje heeft. Dat is inclusief Groningen en deze in Hengelo. Venlo en Den Hoorn – bij Delft – gaan waarschijnlijk al in 2018 open. Amersfoort en Haarlem volgen kort daarna, zegt Harter. Eén of twee vestigingen per jaar. Retailwatching repte ook van ‘werk achter de schermen aan Arnhem en Rosmalen’.

"Nederland is hot voor Bauhaus", zegt Harter