Kwaliteitsproducten die voldoen aan alle eisen en klantwensen. Voor een scherpe prijs. Daar wordt de consument blij van én de winkelier. Eurom verrast dit seizoen met allerlei noviteiten en heeft zelfs voor 2018 alweer volop nieuws op de agenda.

In gesprek met Wycher Bakker beginnen we met de bedrijfs- en de merknaam. Euromac? Eurom? Hoe zit dat? “Goed dat je dat vraagt. Ons bedrijf heet sinds 1974 Euromac, maar de merknaam van veel van onze producten is Eurom. Dat gaf soms verwarring. Om die te voorkomen, veranderden we vorig jaar onze bedrijfsnaam. Voortaan heten bedrijf én merk dus allebei Eurom. Met het veranderen van onze bedrijfsnaam hebben wij ook onze huisstijl aangepast. Dit is terug te zien in onze productverpakkingen. Die zijn voorzien van een nieuwe, verfrissende uitstraling. Dat voeren wij door in de geheel vernieuwde website en onze catalogus.”

Onderscheid, zelfs regionaal

Alle Eurom-producten kenmerken zich door een hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. De keuze is zo breed en diep dat je er als retailer altijd een onderscheidend assortiment uit kunt selecteren. Per formule en zelfs regionaal. Bakker: “Wij helpen daar graag bij en stemmen de keuze af op de klandizie, de positionering en de doelstelling van de specifieke winkel. Dat gaat trouwens verder dan producten alleen. Ook op het gebied van presentatie van onze producten bieden wij graag maatwerk. We leveren winkelpresentaties met een assortiment van instap-model tot high-end producten.”

Nieuwste snufjes

Qua ondersteuning kan het voor Eurom bijna niet gek genoeg. Het begint allemaal bij onderscheidende producten. In Genemuiden willen ze graag vooroplopen. A-merk, B- of C-merk: kwaliteit voor een scherpe prijs en steeds de nieuwste snufjes.

Neem de Heat and Beat terrasheater. Die heeft bluetooth speakers, led-sfeerverlichting en een dimbare low glare amber lamp. Deze functies zijn eenvoudig te bedienen met de gratis Eurom Heating App. Bakker: “We positioneren dit artikel helemaal bovenin de range. Compleet met unieke bewaardoos en een ‘share your moment’-campagne rond de hashtag #heatandbeat.”

Aan de onderkant van de range komt Eurom met verrassend goedkope hangmodellen die in een display voor twaalf of vijftien stuks een mooie marge gaan opleveren. De grootste verrassing zit hem in de Golden Shadow-lampen. Die geven bijna geen hinderlijk rood licht meer dankzij innovaties in de gebruikte lampen en reflectoren.

Steeds verbeteren

Met het oog op het tuinseizoen pakte Eurom het design van de automatische slanghaspels aan en gaat het volgend jaar verrassen met vernieuwend tuingereedschap.

Een klassieker in het Genemuider aanbod is het pakket elektrische insectenbestrijders. Dat heeft nu een blauwe uv-lamp en is ongekend breed. Daar kun je als winkelier een goede keuze uit maken en al op weinig meters een mooie omzet draaien. Bakker: “Wij gebruiken overigens echte uv-lampen en de verplichte rubberen kabels, zoals het hoort bij een echte insectendoder.”

Volop nieuws dus in de stal van Eurom. Wycher Bakker is eigenlijk al half in 2018. Voor dat tuinseizoen bereidt hij een lijn hogedrukreinigers voor die compleet anders werkt dan anders. Ze gaan verrassen met een nieuwe verfrissende kleur.

Alle seizoenen scoren

Ook met de kachels loopt Eurom voor op de muziek. Bakker: “Da’s het mooie. Voor een scherpe prijs bieden wij steeds producten aan die voldoen aan de meest actuele eisen en gebruik maken van de nieuwste technieken.” Kijk naar de kachels. Die moeten straks aan regels voldoen van energieclassificatie. Eurom sorteert daar al op voor.

Geen wonder dat ze in Genemuiden druk bezig zijn het magazijn te vernieuwen en uit te breiden. Bakker: “Dat is om de groei van het aantal klanten op te kunnen vangen en om de omzetgroei van bestaande klanten aan te kunnen. Door ons brede pakket zijn we het hele jaar een interessante partner voor onze dealers en bieden we hen assortimenten waar ze ieder seizoen mee kunnen scoren bij hun klanten. Wij zorgen wel dat er voorraad is.”