Met het nieuwe Focus-concept zet Gamma een nieuwe stap. Anders dan Karwei richt de nieuwe Gamma zich meer op bouwen en klussen en minder op decoratie. “Er is er nog steeds maar één de grootste verfwinkel van Nederland, maar kroonluchters en dure vloeren vind je hier niet meer.” Voor de zomer gaan de eerste drie testwinkels open, in 2017 volgen er nog twee en in 2018 staan er ook al twee gepland. “Het tempo moet ook echt omhoog”, zegt directeur Ron Kloos.

We spreken Gamma-directeur Ron Kloos in Bergen op Zoom, vier dagen voor de opening van de eerste Gamma in het nieuwe concept. Er is dan nog heel veel werk te doen. Vestigingsmanager Art Schäfer is druk met de sluiting van de bestaande winkel aan de overzijde van de Kruisakkers en stuurt een team aan van 50 man die de laatste hand leggen aan de nieuwbouw. De passie en het enthousiasme spat er vanaf.

Vernieuwend én roots
“Toen we dit nieuwe concept presenteerden, kregen we een applaus van de winkelmanagers. Dat geeft wel aan dat dit concept heel goed past bij wie we zijn en bij wie we willen zijn. Deels is het vernieuwend, deels gaan we terug naar onze roots”, zegt Kloos.

Een uitgebreid interview met Ron Kloos over het nieuwe Gamma-concept vind je in MIX 2017-4.