Reesink is voornemens de aandelen THR te verkopen aan een groep privé-investeerders.

Persbericht van THR-directeur Mirjam Karmiggelt:

De aandelen THR B.V. worden, na vervulling van een aantal voorwaarden, verkocht aan een groep privé investeerders. Door middel van deze overname krijgt THR B.V. de benodigde financiering teneinde de groeiplannen verder te kunnen realiseren. De verwachting is dat deze overname op korte termijn wordt afgerond.

THR B.V. is ontstaan uit de fusie van diverse groothandelsbedrijven, waaronder Ankor Mennema Groep, Ter Hoeven en Reesink Retail.

THR B.V. (Doe Het Zelf Groothandel- en Feeder) levert circa 45.000 producten van ruim 600 leveranciers aan gerenommeerde Tuin- en DHZ-winkelbedrijven in Nederland en België. Haar klantenkring bestaat onder meer uit: Hubo, Multimate, Formido, Praxis, Gamma en Karwei maar ook uit E-Com bedrijven als Fonq, Wehkamp en BOL.

THR B.V. kan door deze overname verder investeren in haar groeiplannen en zal de huidige vestiging in Apeldoorn uitbreiden met een extra nieuw te bouwen magazijn (circa 10.000m2), dat voorzien zal worden van een volledig geautomatiseerd orderpicksysteem. Ook ondersteunt deze overname de ingeslagen weg van THR B.V. om haar klanten te ondersteunen bij het e-tailen.

“De overname komt op het juiste moment en zal THR B.V. in staat stellen mee te groeien met de huidige gunstige marktomstandigheden. Met deze belangrijke stap kunnen we ons volledig gaan richten op onze klantgerichtheid en service-dienstverlening”, aldus algemeen directeur Mirjam Karmiggelt.