In de kwestie rond het mogelijke vertrek van CRH (Van Neerbos Bouwmarkten) uit Intergamma, meldt nu ook Bricorama zich. De Franse onderneming met 75 Gamma- en Karweiwinkels en 3,4% van de aandelen wil niet weg.

Gisteren na sluiting van de beurs stuurde de Franse onderneming een persbericht rond.

Na de verkoop van de winkels in Spanje en Frankrijk, leekt het voor de hand te liggen dat Bricorama ook een exit zou willen in Nederland (uit Intergamma). Nu meldt Bricorama dat dat helemaal niet het geval is:
"Bricorama bevestigt haar voornemen om door te gaan met de ontwikkeling van haar activiteiten in de Benelux via de franchiseorganisatie Intergamma (Gamma en Karwei). Bricorama is geenszins voornemens om haar 75 winkels in de Benelux te verkopen."

Bricorama is in principe ook niet tegen Intergamma's plan:
"In overleg met de andere franchisenemers van Intergamma ondersteunt Bricorama elk project ter versterking van de franchiseorganisatie Intergamma, in het geval dat de mogelijkheid van integratie van de 156 winkels die momenteel in het bezit zijn van de CRH-groep, of van andere franchise- winkels, zich voordoet."

Maar Bricorama stelt wel een aantal voorwaarden aan haar steun. Dat heeft te maken met Intergamma's zoektocht naar meer grip op de organisatie:
"Deze integratie zal echter wel het historische coöperatieve model van de franchiseorganisatie moeten respecteren, en zal een passende bestuursstructuur (governance), financieringsvorm en voorwaarden en modaliteiten van bedrijfsvoering vergen welke de garanties moeten vormen voor de toekomst van de winkels van de franchisenemers en de concurrentiepositie van de franchiseformules Gamma en Karwei moeten versterken, hetgeen in het belang is van Intergamma en al haar stakeholders."

Over Bricorama
Bricorama heeft via haar dochterondernemingen 34 doe-het-zelf winkels in Nederland en 41 doe- het-zelf winkels in België onder de franchiseformules Karwei en Gamma. Bricorama is ook aandeelhouder van Intergamma met 3,4% van het aandelenkapitaal.
Sinds 1 januari 2002 neemt Bricorama deel aan de franchiseorganisatie Intergamma. De groep exploiteert al haar doe-het-zelf winkels in de Benelux onder de formules Gamma en Karwei en heeft voortdurend de ontwikkeling van de franchiseorganisatie ondersteund door in de loop der jaren te investeren in haar winkels en haar activiteiten uit te bereiden, bezien in een langetermijnperspectief.
Met 75 franchisewinkels is Bricorama, na Van Neerbos Groep, de op één na grootste franchisenemer binnen Intergamma.