Formido stopt en ondernemers kunnen overstappen naar Praxis. Maar ze wikken en wegen en bekijken hun andere opties. Sommigen hopen op een combinatie met de Multimates die geen Hubo willen worden.

In de testwinkel van Hubo in Woudenberg spraken we DGN-directeur Gertjo Janssen. Hij is vastbesloten om van Hubo en Multimate één formule te maken. De formules hebben volgens hem al één gelijksoortig DNA en met het nieuwe Hubo-concept denkt hij alle (220 Hubo- en Multimate-) ondernemers het juiste gereedschap in handen te geven om dat DNA te verzilveren. "Maatwerk, advies en service: een winkel met een goed basis-assortiment, maar vooral ook het adres voor oplossingen."

We vragen Janssen naar de Formido-kwestie. "De kans dat we met Multimate doorgaan is vrijwel nihil", zegt hij. "Daar zijn we duidelijk in geweest." Toch gooit Janssen de deur niet dicht voor een tweede formule in het DGN-huis naast Hubo. "Als de Formido's er in slagen om de naam van Maxeda mee te krijgen... en ze met een voldoende groot aantal komen ... dan zijn we bereid die fomule naast Hubo aan te houden", zegt hij stellig en 'on the record'.

Bij de openingsavond van Hubo Woudenberg spraken veel Multimate-ondernemers volgens Janssen hun bewondering uit voor het Hubo-concept. "Veel ondernemers hebben nog het beeld van het oude Hubo-winkeltje voor ogen. Maar als ze de nieuwe Hubo-winkel zien, snappen ze de keuze ineens wel."

Op Linkedin plaatste MIX een video-impressie van de nieuwe Hubo in Woudenberg.