Stephen Smits (49) wordt per 1 maart 2018 de Directeur bedrijfsvoering bij Hornbach Bouwmarkt Nederland. In die functie volgt hij Wim Sigmond (66) op. Sigmond gaat op 1 juni 2018, na een carrière bij Hornbach van ruim twintig jaar, met pensioen. Smits is momenteel financieel directeur bij het Motorhuis.

Stephen Smits is al bijna 25 jaar werkzaam in de retailsector. Bovendien is de doe-het-zelf-branche hem niet onbekend. Eerder werkte hij als Manager Management Services voor Formido Bouwmarkten en als Group controller bij Praxis. “De branche blijft me trekken”, vertelt Smits. “Zelf bouwen en verbouwen maakt trots en werkt motiverend. Dat gevoel ervaar je ook binnen bedrijven die actief zijn in deze sector.”

Hornbach bestaat inmiddels twintig jaar in Nederland en heeft nu dertien vestigingen. Dit voorjaar opent de bouwmarkt in Zwolle nummer veertien en op de planning staan bouwmarkten in Apeldoorn, Duiven, onder de rook van Arnhem, en Enschede.

Dat iemand met ervaring bij de ene keten bij de andere keten aantreedt, is niets nieuws. MIX berichtte laatst al over een stoelendans op marketing-vlak.