Gebrekkige artikeldata kosten Intergamma omzet. "Als er informatie onbreekt, haakt de klant af." Ingmar Hensbergen, manager Datamanagement bij Intergamma, waarschuwt dat goede datakwaliteit voor Intergamma - maar ook voor leveranciers - van zeer groot belang is. 

Intergamma's Manager Datamanagement Ingmar Hensbergen: “Wij vragen  allerlei productdata op bij onze leveranciers. Bijvoorbeeld de lengte van het snoer of het wattage van een boormachine. Dat doen onze collega’s ook. Voorheen hanteerde iedere retailer zijn eigen opzet van productinformatie, in een eigen taal. Met het platform van GS1 zijn we allemaal dezelfde taal gaan spreken. Dit maakt het mogelijk om de verwerking van data te automatiseren. Zo krijgen we minder fouten, gaan snelheid en kwaliteit omhoog en is het voor de leverancier minder werk.”

Waar zit de crux als de data niet kloppen?

“Het belangrijkste van correcte data is tegenwoordig het online kanaal. Online is voor onze organisatie erg groot. We hebben inmiddels twee miljoen bezoekers op de websites van onze formules. Daar oriënteren onze klanten zich voor ze in een bouwmarkt een product kopen of wanneer ze het online bestellen. In de winkel kun je het product nog controleren, maar online ben je aangewezen op de productinformatie. Als er informatie ontbreekt, haakt de klant af.”

Lees meer op 'Gebrekkige info kost ons omzet'