Vakdag DHZ: inspiratie troef!

Een kijkje buiten je winkel? Inspireratie door collega's? Neem deel aan de Vakdag DHZ. Op die dag bekijken meer dan 100 ondernemers een aantal interessante routes. Langs interessante collega's in de dhz-branche maar ook langs CoolBlue of Mediamarkt.

Op 16 april vindt de 5e editie plaats van de Vakdag Doe-Het-Zelf bij kasteel de Vanenburg in Putten.
SCHRIJF SNEL IN VOOR DE VAKDAG DHZ>
Het programma
09.00 uur Opening door Theo Bleeker
09.10 uur Berry van Oosterhout (GfK)
09.40 uur Cindy van Kauter (Trendwatcher)
10.10 uur Formido-Directeur Jan van den Ham
10.40 uur Pauze
11.00 uur Vertrek Bussen
17.00 uur Aankomst Kasteel de Vanenburg
17.30 uur Mystery shopper
18.00 uur Afsluiting met buffet
19.30 uur Einde  

De Vakdag dhz kent een aantal routes.
Bij het inschrijven kunt u aangeven welke route uw favoriet is.
Indeling van de routes is op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Mocht uw favoriete zijn volgeboekt, dan delen wij u in op uw tweede of derde keuze.
ROUTE 1
Bezoek aan KlusWijs Compact Amersfoort
Sinds het ontstaan van KlusWijs, januari 2011, kwam met regelmaat vraag vanuit de markt voor het invullen van de KlusWijs-formule voor ondernemers met een kleinere verkoopvloeroppervlakte dan 700 m2. Met deze ontwikkeling is men einde 2013 gestart en op 10 apil 2014 zal de eerste KlusWijs Compact, met het geheel nieuwe concept, zijn deuren openen. Deze pilotstore betreft de vestiging van Sake en Carla Tilma te Amersfoort. 
Elke KlusWijs Compact ondernemer heeft de volledige beschikking over al hetgeen inmiddels is ontwikkeld binnen KlusWijs. Het betreft hier zaken als de webshop met meer dan 20.000 artikelen, de winkelautomatisering, de managementtool, de factuurcontrole, alle voorzieningen, etc. etc. KlusWijs is 2014 gestart met 7 leden onder de vlag van KlusWijs Compact.

Bezoek aan Mediamarkt Amsterdam
In 10 jaar tijd is Media Markt in Duitsland uitgegroeid tot een waar begrip. Zo telt Media Markt vandaag de dag meer dan 500 winkels in Europa. Tot op de dag van vandaag maken termen als verfrissing, vernieuwing en verandering onderdeel uit van de heersende filosofie van Media Markt. Dit uit zich bijvoorbeeld in de manier waarop Media Markt wordt geleid. Hoewel je het misschien niet verwacht, wordt dit decentraal gedaan. Dit is de basis van één van de grote successen van Media Markt: het zelfstandig ondernemerschap in elke vestiging. Iedere vestigingsmanager is ook aandeelhouder. Dat betekent dat zij hun eigen verantwoordelijkheden, passies en vrijheden hebben. Deze managers hebben een grote inbreng in de prijs, het assortiment en de lokale aanbiedingen. Op deze manier kan een vestiging zich goed aanpassen aan de steeds wisselende wensen van de klant. We worden ontvangen door de vestigingsdirecteur Raymond van der Wurff en die u gaat vertellen over hoe hun omgaan met klantgerichtheid.

Bezoek aan Tuincentrum Kees Smit Amersfoort

Retail is moeilijk, maar wij proberen het tegendeel te bewijzen! Tussen 1964 en 2013 is Kees Smit Tuinmeubelen een begrip geworden in Twente. Door de uitzonderlijke omvang van de showroom in Almelo en de eigenwijze maar bovenal vriendelijke benadering van de klant, kwamen de laatste jaren klanten uit het hele land naar Almelo. Toen Henk Smit (29) drie jaar geleden het familiebedrijf van zijn vader overnam werden al snel de plannen gemaakt voor een nog beter bereikbare XXL locatie in Amersfoort aan de A1. Benieuwd naar de redenen van deze investering en de redenen dat Kees Smit Tuinmeubelen nog wel in Retail gelooft?
ROUTE 2
Bezoek aan Coolblue Rotterdam
Coolblue gelooft in kennis, in focus, in specialisme. Wij groeien door beter te worden. Sinds onze oprichting in 1999 doen we daarom één ding: webwinkels maken waar we trots op zijn. Inmiddels leveren we consumer goods in de Benelux via ruim 308 gespecialiseerde webshops en 7 fysieke winkels. Een aanpak waarmee we al jaren op rij heel hard groeien in Nederland en België.

Bezoek aan Hubo Lombardijen Rotterdam
Wat in 1933 begon als Houthandel Utrecht en bekend werd met Hubo maak-het-zelf producten, is uitgegroeid tot de huidige Hubo organisatie waarbij meer dan 200 winkels zijn aangesloten. Uiteraard gaat Hubo met zijn tijd mee maar wat al die jaren
hetzelfde is gebleven, zijn het vakmanschap, de klantvriendelijkheid en de persoonlijke benadering door de ondernemer.De vakman die zijn klanten persoonlijk helpt met alle klussen in en om het huis. Hubo Lombardijen is een buurtverzorgende doe-het-zelf winkel die er altijd naar streeft om het juiste antwoord op de klant problemen te geven en hun wensen te vervullen. Jasper en Jeroen Verzeijl staan altijd voor de klant klaar. Bent u benieuwd naar hun visie? 

Bezoek aan Intratuin Barneveld
Intratuin, een organisatie met karakter. Intratuin is een levendige organisatie, waarin praktijkervaring en specialistische kennis elkaar versterken. Een hecht verband van zelfstandige ondernemers en beroepskrachten die met elkaar hard aan de weg timmeren. Een krachtige verkoopformule. Intratuin is niet voor niets marktleider, met een naamsbekendheid van bijna honderd procent. Intratuin heeft een heel persoonlijke uitstraling. Alle vestigingen kenmerken zich door een warme en uitnodigende sfeer. Tegelijkertijd is Intratuin een professionele en dynamische organisatie, met een duidelijke ambitie: toonaangevend en gedreven marktleider zijn én blijven. Door zichzelf op heldere en daadkrachtige wijze in de markt te positioneren, maar ook door snel en slagvaardig in te spelen op de ontwikkelingen. We worden ontvangen door de ondernemer Jaap Luttikhuizen.
ROUTE 3
Bezoek aan Life & Garden Veldhoven
Life & Garden wil u inspireren om het leven in en om het huis leuker te maken.Life & Garden brengt leuke trends en originele ideeën dichtbij. Heerlijk tuinieren, sfeervol leven en relaxen, daar gaat het om. Wij verrassen u graag met de mooiste planten, tuinmeubelen en accessoires die zijn afgestemd op uw wensen. Een bezoek aan Life & Garden is een bijzondere en persoonlijke beleving die u niet wilt missen. Life & Garden inspireert, waarbij u volop geniet van het leven binnen en buiten. De winkels van Life & Garden passen bij de huidige tijdsgeest: genieten van het leven met tuinieren, wonen, eten, drinken en relaxen. Life & Garden kenmerkt zich als modern en overzichtelijk; gericht op de vrouw bij wie groen centraal staat. 

Bezoek aan Hornbach Nieuwerkerk a/d IJssel
Hornbach is een onafhankelijk, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het familiebedrijf heeft een historie van ruim 135 jaar en meer dan 15.000 medewerkers. In Nederland bestaat Hornbach nu zestien jaar en telt inmiddels tien vestigingen. Hornbach won in 2013 voor de achtste keer de Retail Jaarprijs, in de categorie ‘Beste Bouwmarkt van Nederland’. Onze splinternieuwe vestiging in Nieuwerkerk aan den IJssel is een gecombineerde bouw-annex tuinmarkt en heeft een oppervlakte van maar liefst 20.000 vierkante meter. Deze vestiging is afgestemd op klanten die grote projecten willen realiseren, zoals het verbouwen van de zolder, het renoveren van de badkamer of het aanleggen van een houten terras. Henk Bakker (manager special projects) en de vestigingsmanager zullen aanwezig zijn voor een rondgang en de filosofie achter Hornbach.
SCHRIJF SNEL IN VOOR DE VAKDAG DHZ>

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee