Afgelopen zaterdag beukte Hornbach er in met een aggressieve prijsvergelijking achterop het sportkatern van de Telegraaf op zaterdag.

Praxis maakt deze week TV-reclame voor klusworkshops in plaats van voor kortingsbonnen. En Gamma maakte zijn nieuwste electronische folder juist minder prijsaggressief en ging meer op de informatie- en inspiratietoer. Maar de reactie van Hornbach is er een op Gamma's 'Kom-in-actie-weken'. 

In een rechtstreekse confrontatie met die massamediale campagne van Gamma zet Hornbach de aanbiedingen uit de Gamma-krant 1:1 naast de eigen 'elke-dag-lage-prijzen'.

MIX-hoofdredacteur Marc Nelissen reageerde op Linkedin met "Ai, dat doet zeer. #confrontatie". Waarop Hornbach-directeur Evert de Goede zei: "Niets meer dan de waarheid, Marc".

Op de wantrouwende vraag of Hornbach de prijzen misschien nog aangepast heeft vóór de advertentie, meldt een woordvoerder:  "Nee natuurlijk niet. We zaten met één prijsje te hoog. Dat laten we ook zien. Op basis van onze laagste-prijs-garantie betalen we dat verschil grif terug, plus 10% extra."