Hubo is in beeld bij Formido-ondernemers als alternatief. En Multimates maken zich op voor een ombouw naar Hubo. Maar ondertussen sluiten zich ook 'gewoon' nieuwe ondernemers aan bij Hubo. Zo wordt Intertechneau uit Ruinen op korte termijn Hubo.

Uit de Meppeler Courant: De winkel AT&I Techniek van Gertjan en Geke Flinkert wordt verbouwd tot een Hubo Bouwmarkt. Al in april gaat de nieuwe zaak open, die ook weer een perfecte aanvulling is op hun andere (installatie)bedrijf: Intechneau.

‘Er gaat veel veranderen hier’, zegt Gertjan als hij met een kop koffie in het kantoor zit. Aan de wand hangen tekeningen van plannen, samen met Geke vertelt hij hoe het contact met de Hubo-organisatie tot stand is gekomen. ‘We zijn hier acht jaar geleden gekomen, dit was een vestiging van Agrifirm. Met Intechneau erbij in kreeg de winkel een update, we zagen op een gegeven moment twee andere ondernemers in Ruinen stoppen met hun winkel, waaronder de schilderzaak. Zo zijn wij verder gegaan met meer assortiment en dat loopt goed’, aldus Flinkert.

Na intensief onderzoek legde Flinkert contact met Hubo. "We kunnen straks veel meer mensen bedienen, hebben al verf en ijzerwaren, maar krijgen er hout, plaatmateriaal en meubelpanelen bij, naast zonwering en horren. Onze bestaande tak van gras-en parkmachines blijft gewoon bestaan. Ook blijven we gewoon de meststoffen en andere benodigdheden voor de tuin verkopen. We gaan straks verder als Hubo Tuin en Park Ruinen."

In Woudenberg opende DGN laatst een pilotstore van het nieuwe Hubo-concept.