Vandaag start om 20.30 uur bij RTL 4 een nieuw klusprogramma met Chantal Janzen: 'Doe Het Lekker Zelf'. Het is een afvalrace met de meest talentvolle alleskunners van Nederland, met Multimate en Hubo als trotse partners.

Acht kandidaten gaan in 6 afleveringen met elkaar de strijd aan om als beste, meest creatieve alleskunner uit de bus te komen. Iedere aflevering bestaat uit een kleine en een grote opdracht. Bij de kleine opdracht krijgen alle kandidaten materialen aangereikt waar een nieuw functioneel voorwerp van gemaakt dient te worden. Daarvoor is een beperkt aantal uur beschikbaar. De jury bepaalt wie deze opdracht het best heeft uitgevoerd. De winnaar verdient een voordeel voor de grote opdracht.

Afvalrace
De grote opdracht wordt altijd uitgevoerd voor een opdrachtgever. Deze opdracht moet daarmee voldoen aan verschillende eisen die deze opdrachtgever heeft gesteld en zal worden beoordeeld door een kritische jury. De jury bepaalt wie van de kandidaten het minst heeft gepresteerd en het programma zal moeten verlaten. De opdrachtgever bepaald de winnaar door de keuze wiens object hij/zij mee naar huis wil nemen. De hoofdprijs voor de uiteindelijke winnaar van het programma is een shoptegoed ter waarde van € 10.000,- aangeboden door Multimate of Hubo.

Kleine bouwmarkt op de set
De set is mede ingericht met materialen van Multimate en Hubo. Zo is er een kleine ‘bouwmarkt’ nagebouwd met allerlei materialen die de kandidaten kunnen gebruiken om de opdracht zo goed mogelijk uit te voeren. Een belangrijke rol in het programma is weggelegd voor Harrie, Multimate-ondernemer uit Leveroy. Hij helpt de kandidaten daar waar nodig en mogelijk. Zo helpt hij bij de keuze van de materialen en geeft tips een aanwijzingen ten tijde van de opdrachten.

Multimate en Hubo
Met ruim 220 winkels zijn Multimate en Hubo de grootste en meest service gerichte doe-het-zelf-keten van Nederland. Zo helpen Multimate en Hubo de klant met het klusproject, van begin tot eind. Alles om zorgeloos wonen mogelijk te maken. Denk aan het maken van de juiste keuzes, het inmeten, de aanlevering en de montage thuis. Multimate en Hubo luisteren, nemen de tijd en zoeken alles uit voor de klant.

De foto van Chantal Janzen leenden we van Showbizznetworks