mini.1.jpg

“Hier kan geen vuil tegenop”

 De mensen van Sigma Coatings luisteren goed naar hun klanten. Met de introductie van innovatieve producten toont Sigma Coatings keer op keer aan dat  ze  problemen van consumenten serieus nemen. De muurverf Sigmapearl Clean Matt, die bestand is tegen  vlekken, is hier een duidelijk voorbeeld van. En dat gaat de fabrikant promoten in een grote integrale campagne. Het voordeel voor dealers is traffic voor een premium product met een unieke propositie.

“Met Sigmapearl Clean Matt introduceerden we in 2012 een product dat in een grote behoefte voorziet”, zegt Damian Froklage International Product Manager Sigma Coatings. “Deze matte muurverf scoort het beste op het weghalen van vuil zonder zichtbare defecten achter te laten. Dit houdt niet alleen in dat het vuil kan worden verwijderd, maar dat ook de uitstraling mooi mat blijft. Bij veel muurverven ontstaat er namelijk na het opboenen een glanzende vlek. En wat we juist niet willen is een schone muur met glimmende poetsplekken.” Dat de consument behoefte heeft aan zo’n product, wijzen de cijfers van 2013 uit. “Ondanks de moeilijke economie realiseerden we een omzetgroei van 50% .”

 

Waarom bestand tegen vuil

Sigmapearl Clean Matt is een matte muurverf dat voldoet aan de hoogste resistentienormen met als grote voordeel dat vuil niet goed hecht en verwijderd kan worden zonder dat de eigenschappen van de verflaag worden aangetast. In onze test hebben we o.a. wijn, koffie, ketschup, schoensmeer en pen aangebracht en na een dag gereinigd. En wat bleek: Sigmapearl Clean Matt scoort in onze internationale benchmark het best op het weghalen van allerlei typen vuil zonder zichtbare defecten.” Zo zien ze het graag bij de fabrikant die zich ten doel stelt voorop te lopen in de markt met innovatieve producten die problemen oplossen van de consument.

 

Aandacht voor speciaalzaak

Een fantastische verf. Maar toch kent nog niet iedereen deze. Om dat te veranderen, zet Sigma Coatings een campagne in die zijn weerga niet kent. Froklage: “Deze campagne heeft voordelen voor iedereen, voor de consument, de schilder én de winkelier. We helpen de consument met een innovatief probleemoplossend product. Verder willen we consumenten naar de Sigma verfspeciaalzaken leiden om de muurverf te kopen. En tenslotte leggen we de link naar de professionele schilder door prijzen van € 1.000 aan schilderwerk uit te reiken, waardoor we de schilder ook aan het werk helpen.” Radio-commercials, online advertising, Social media, point-of –sale: alle media worden ingezet. Een leuk voorbeeld is een pakkende internetvideo waarin vakschilders een extreme test uitvoeren. Daarnaast ondersteunen we try before you buy-initiatieven op de winkelvloer om consumenten te overtuigen van de voordelen.”

 

Sigmapearl Clean Matt:

Meer dan muurverf

Sigmapearl Clean Matt is uniek in zijn soort doordat de verf bestand is tegen het intrekken van vlekken en mat blijft na reinigen.

 • Uitstekend reinigbaar
 • Bestand tegen intrekken van vlekken
 • Glanst niet op na het reinigen
 • Schrobvast

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

 • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
 • Ontvang onze email-nieuwsbrief
 • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
 • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
 • Geef 3 collega's een login cadeau
 • Een openbaar persoonlijk profiel
 • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
 • Reageren op artikelen
Word abonnee