Zelf hebben we de Consumentengids nog niet gezien, maar Hornbach meldt dat ze wederom de goedkoopste bouwmarkt van Nederland is gebleken.

Volgens Hornbach onderzocht de Consumentenbond de prijzen van ruim 150 doe-het-zelfartikelen bij tien verschillende bouwmarktketens en drie webwinkels. En in dat onderzoek bleken de prijzen van de onderzochte producten, van gereedschap tot verf, bij Hornbach gemiddeld 13% goedkoper.

“Wij bieden consumenten altijd de laagste prijs”, zegt Hans van Bemmel, Hoofd Inkoop Hornbach. “Het is mooi dat het onafhankelijke onderzoek van de Consumentenbond dit bevestigt. Eind vorig jaar zijn we voor de twaalfde keer uitgeroepen tot ‘Beste Bouwmarkt van Nederland’. We zijn er trots op dat we naast de Beste Bouwmarkt ook de goedkoopste zijn.”

13% goedkoper dan gemiddeld
De Consumentenbond peilde de prijzen van 156 producten, zoals handgereedschap, verf, montage-, reparatie- en onderhoudsspullen, bouwmaterialen en hout, bij tien bouwmarktketens en drie webshops. “Hornbach is veruit de goedkoopste bouwmarkt. De Duitse reus is voor de door ons onderzochte producten 13% goedkoper dan gemiddeld.” (Bron: Consumentengids april 2018).