Formido Oss gaat in juni al over naar Praxis. "Wij hebben besloten om snel de overstap te maken", zegt Formido-vestigingsmanager Pascal de Louw tegen Kliknieuws.

Op het moment dat Kliknieuws De Louw spreekt, wordt er hard gewerkt om de eerste verdieping een facelift te geven. "Er komt bijvoorbeeld een nieuwe vloer, het plafond is aangepakt en alles wordt opgefrist. Op een groot gedeelte van de verdieping komen de tuinmeubelen en alles op barbecuegebied te staan. Maar boven komen ook onder andere de deuren en de kasten te staan. Beneden gaan er ook de nodige dingen veranderen. Zo komt er 140 meter extra aan stellingen."

Typische Formido-producten

Praxis en Formido hebben op diverse vlakken een ander assortiment, maar klanten hoeven niet bang te zijn dat de 'oude vertrouwde artikelen' zullen verdwijnen, zegt De Louw. "We vinden het belangrijk dat de typische Formido-artikelen blijven. Bijvoorbeeld op het gebied van losse ijzerwaren zijn we erg populair. En wat te denken van onze (maatwerk)kasten, ruime aanbod aan elektra en uitgebreide verfafdeling met onder andere Wijzonol. Dit gaat zeker niet verdwijnen." Hij vervolgt: "Beide vestigingen gaan elkaar perfect aanvullen. We hopen dat de klanten van Formido ook de weg naar Praxis Ussen weten te vinden."

De Formido in Oss is eigendom van franchisenemer Jos van de Leest die ook de Praxis in Oss bezit.