mini.2.JPG

Kennis, advies én producten

Kennis, advies en de juiste producten zijn het succesrecept op gebied van brandwerendheid en luchtdicht bouwen. De specialisten van Tremco Illbruck wijzen, sámen met hun dealers,  opdrachtgevers, architecten en bouwers de weg. Klanten geholpen met kennis, advies en goede oplossingen, de handel tevreden met een dikke omzetplus en een heel mooi rendement.

“Mijn agenda zit de komende weken boordevol. Steeds meer opdrachtgevers, architecten en bouwbedrijven weten ons te vinden voor kennis, advies en ondersteuning op gebied van brandwerendheid”, aldus Frank Hendrikse, Manager Fire Safety van Tremco Illbruck. “Met luchtdicht bouwen gaat het precies zo”, vertelt commercieel directeur Constanz Bothof. “OP die twee gebieden investeren wij al een paar jaar stevig in innovatieve producten en concepten, maar vooral ook in de kennis van onze mensen. Al onze vertegenwoordigers hebben gedegen bouwkundige kennis en kunnen echt inhoudelijk meedenken met alle schakels in de bouwkolom.”

 

Gretig op kennis

Aannemers, architecten en opdrachtgevers in de bouw schatten die kennis op waarde en maken gretig gebruik van de trainingen, het bouwplaats-advies en advies in het voortraject. “Hoe eerder ze ons bij de bouw betrekken, des te gemakkelijker ze een gebouw luchtdicht en brandwerend kunnen maken”, zegt Hendrikse. “Het zijn belangrijke aandachtsgebieden voor de opdrachtgever en voor de bouwer. De opdrachtgever wil een luchtdicht gebouw anders haalt hij zijn energieprestatie niet. Voor brandwerendheid heeft hij zelfs een wettelijke verantwoordelijkheid en daar heeft hij dus steeds meer aandacht voor. En vanwege die aandacht aan opdrachtgeverszijde, zie je ook dat de bouw er alles van wil weten en geen risico wil lopen.”

 

Samen met de handel

De details bepalen het eindresultaat op het gebied van luchtdicht bouwen en brandveiligheid. Hoe beter je de details vormgeeft, des te hoger de uiteindelijke prestatie. Maar hoe die details er dan precies uit moeten zien en wat wet- en regelgeving nu exact voorschrijft, is voor veel bouwers een raadsel. En precies daarom roepen ze de hulp van Tremco Illbruck in. Bothof wijst met nadruk op de rol van de groothandel in dit proces. “Zij hebben al jaren een vertrouwensrelatie met een aannemer. Zo komen zij – met ons samen – heel gemakkelijk binnen. En andersom betrekken wij er ook altijd een handelaar bij als een aannemer of opdrachtgever ons rechtsreeks benadert voor advies of ondersteuning. Samen zijn we krachtig en hebben we veel kansen.”

Hendrikse noemt bedrijven als Voskamp, Destil, Mastermate VBT, Isero en Polvo als voorbeelden van groothandelaren die het specialisme gestructureerd oppakken en daar de vruchten van plukken. “Zij maken er mensen voor vrij, profileren zich bij hun klanten als expert en maken dat samen met onze ondersteuning ook waar. Zo realiseren ze voor hun klanten luchtdichte en brandveilige gebouwen en voor henzelf een omzetgroei van minimaal 10 tot 15% in producten van Tremco Illbruck en Nullifire. Omzet met een bovengemiddeld rendement. En dat is toch heel mooi in deze markt?”

 

PUR onbrandbaar of brandwerend?

Vaak wordt purschuim als brandwerend aangeprezen dat helemaal niet brandwerend is. Daarmee verkoop je je klant levensgevaarlijke schijnveiligheid. Doe je het anders, is het beter voor je klant en beter voor jezelf.

Er is een norm voor brandbaarheid (EN 13501-1, Reaction to fire) en een norm voor brandwerendheid (EN13501-2 Resistance to fire). De eerste norm test of producten brandbaar zijn. Producten in de B-klasse zijn moeilijk brandbaar en purschuim klasse B1 is dus minder brandbaar dan een schuim van klasse B2 of B3. Daarmee mag het nog niet automatisch worden toegepast in brandwerende constructies. Daarvoor is een gecertificeerde test onder de tweede norm noodzakelijk. Het schuim moet dan (gemeten in minuten) dezelfde brandweerstand hebben als de constructie waar het inzit. Werkelijk brandwerend schuim gaat dan ook altijd vergezeld van een gedetailleerd testrapport.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee