Het eerste kwartaal groeide Hornbach met dubbele cijfers in Nederland. Da's harder dan de markt.

De omzet van Hornbach Group, het moederbedrijf van de gelijknamige bouwmarktketen, blijft groeien. In maart bracht het Duitse concern al jaarcijfers naar buiten. Die lieten zien dat de netto-omzet in het boekjaar 2017/2018 voor het eerst boven de € 4 mrd uit kwam.

Dubbele cijfers NL
De nieuwste kwartaalcijfers laten zien dat ook de start van 2018 goed is. Nederland heeft wederom een belangrijk aandeel en groeide met dubbele cijfers. Het hoogtepunt van het eerste kwartaal was de opening van de vestiging in Zwolle, de eerste in de provincie Overijssel.

Buitenland-aandeel groeit
De groepsomzet groeide in het eerste kwartaal van 2018 met 2,7% tot een totaal van € 1,227 mrd. Een omzetstijging die gerealiseerd is buiten de Duitse thuismarkt. In Duitsland bedroeg de netto-omzet in het eerste kwartaal € 612,7 miljoen. Daarmee zit de bouwmarktketen bijna op hetzelfde niveau als in het eerste kwartaal van vorige jaar, toen de netto-omzet € 613,4 mln bedroeg. In de acht andere Europese landen waar Hornbach actief is, steeg de omzet met 6,3% tot € 549,4 mln. Dat was in het eerste kwartaal van 2017 nog € 516,9 mln. Het buitenlandse aandeel in de omzet is dan ook gestegen van 45,7% naar 47,4%.

Check dit bericht voor de groeicijfers (april) van de totale groei van DHZ volgens GfK.