Intergamma breidt zijn directie uit met een Chief Commercial Officer. Die komt naast Harm Jan Stoter te staan en geeft commerciële leiding aan de e-commerce en de winkelformules.

Sebastiaan de Jong (44) neemt per oktober plaats in de directie van Intergamma. De Jong wordt als Chief Commercial Officer verantwoordelijk voor de aansturing van de formules Gamma Nederland, Gamma België en Karwei en de afdelingen Category management, Marketing & Communicatie, Inkoop en E-commerce. Intergamma is marktleider in de doe-het-zelfmarkt in de Benelux.

De Jong is een ervaren retailer die in de afgelopen 20 jaar verschillende functies heeft bekleed binnen Ahold Delhaize. Zo was hij onder andere als commercieel directeur in Tsjechië verantwoordelijk voor de herpositionering van de supermarktketen Albert na overname van Interspar in dat land. De Jong was verder verantwoordelijk voor de realisatie van inkoopsynergieën van de top 100 A-merken in de Benelux na de fusie van Ahold en Delhaize. Op dit moment is hij vicepresident store operations Zuidwest bij Albert Heijn.

De Jong neemt in de Intergamma-directie plaats naast Harm Jan Stoter die tot dusverre enig directeur was op holdingnivau. De formuledirecteuren (Ron Kloos voor Gamma Nederland en Machiel van der Sluis voor Karwei) rapporteren voortaan aan De Jong.

Intergamma besloot tot uitbreiding van haar directie vanwege de omvangrijke transformatie die het bedrijf de komende jaren ondergaat. Zo wordt niet alleen de positionering van de winkelformules Gamma en Karwei versterkt, maar zullen ook de online activiteiten van Intergamma verder worden uitgebreid. Onlangs werd al bekend dat alle category-managers naar hun eigen functie moeten solliciteren.