Gamma-franchisenemers (o.a. Van Neerbos) trekken regelmatig naar de Raad van State om een nieuwe Praxis, Hornbach of Bauhaus te dwarsbomen. Nu protesteert de ene Gamma-franchisenemer echter tegen een ander die een Gamma wil vestigen in 'zijn' omgeving.

Volgens de plaatselijke krant De Teyding is de ondernemer achter de Gamma's in Leiden-Noord en Katwijk aan Zee tegen de vestiging van een Gamma aan de Oosthoutlaan in Sassenheim. “De doe-het-zelfmarkt is nu reeds (meer dan) verzadigd”, laten zij weten. De Teylinger Ondernemersvereniging heeft geen bezwaar tegen de komst van een bouwmarkt. Als voorwaarde stellen zij wel dat er zo min mogelijk branchevreemde producten zoals fietsen, tuinartikelen, wasmachines en printers verkocht worden", aldus de krant.

MIX weet dat in deze case franchisenemer Goedhart het opneemt tegen franchisenemer Bourrelier Group. Goedhart heeft 17 vestigingen van Gamma en Karwei in Noord- en Zuid-Holland. Bourrelier heeft 8 Gamma's en 27 Karwei-winkels in Nederland. Bourrelier Group is de franchisenemer die al meer dan een jaar in de clinch ligt met franchisegever Intergamma en de meeste andere franchisenemers/aandeelhouders in discussie omtrent Operatie Guinness (zie: 'Afspraken, anders komt er oorlog').

Deze rayonstrijd tussen verschillende Gamma's kon wel eens een mooie testcase worden. Als Intergamma na Operatie Guinness half-franchise en half-filiaalbedrijf is, bestaat de mogelijkheid dat de belangen vaker strijdig worden.