Intergamma's Operatie Guinness wachtte nog op goedkeuring van de Belgische mededingings-autoriteit. Die gaf vorige week groen licht.

Operatie Guinness staat voor de operatie waarin Intergamma de winkels van CRH-dochter Van Neerbos Bouwmarkten (VNB) overneemt. In dat kader wordt Intergamma dan ongeveer half-filiaalbedrijf en half-franchise. De franchisenemers zijn tegelijkertijd ook de aandeelhouders.

De sleutel tot Guinness is de overname van de VNB-winkels. Daarover is pittige strijd gevoerd onder de aandeelhouders, met name doordat Bourrelier Group (v/h Bricorama) een ander plan had en zich tegen Guinness verzette. De meerderheid van de aandeelhouders besloot echter meermaals om Guinness door te voeren en gaf Intergamma mandaat om VNB over te nemen. Franchisenemers die niet mee willen in de nieuwe organisatie-opzet, kunnen hun oude positei behouden.

De overname van de VNB-winkels wachtte alleen nog op de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteiten. En dat groene licht volgde de afgelopen week.

Zie hier de beslissing van de BMA.