In Den Bosch ontrolt zich een politieke soap rond de komst van een megabouwmarkt naar de Brabantse hoofdstad.

In 2016 stemde de Bossche gemeenteraad al specifiek voor de komst van een Bauhaus naar Den Bosch.

Géén Bauhaus?
Na klachten over oneerlijke concurrentie veralgemeniseerde de Raad het voorstel tot vergunning. Aan de locatie aan de Rosmalense Groote Vliet (tegenover een grote Gamma) wil de Raad eenmalig ruimte bieden aan een bouwmarkt van 10.000 tot 20.000 m2. Veel groter dan de maximale 6.500 m2 die al jaren geldt binnen de Bossche grenzen. Officieel staat deze locatie niet meer alleen open voor Bauhaus maar ook voor andere partijen.

Tóch Bauhaus?
Tegenstanders van zo'n megabouwmarkt in Den Bosch mopperen over de criteria die de gemeente stelt in het voorgenomen plan. Die zouden specifiek toegeschreven zijn op de komst van een Bauhaus.

Gisteren sprak de raadscommissie Bedrijvigheid over het raadsvoornemen. Zie hier een verslag van het Brabants Dagblad of luister hier naar een integraal audioverslag van de commissievergadering.

Praxis' vastgoedmanager Marcel van Bruggen verklapte in deze procedure dat de gemeente Sittard-Geleen sinds kort klus-aanbod in het centrum mist en Praxis om een stadswinkel zou hebben gevraagd.