Intergamma breidt groepsdirectie uit met financieel en operationeel directeur.

Na de aanstelling van Sebastiaan de Jong als Chief Commercial Officer benoemde Intergamma ook een nieuwe CFO – Marcello Iacono – en een CCO – Frans Hartong – naast CEO Harm Jan Stoter.

Versterking van de directie
Iacono was voorheen CFO bij Q-Park en financieel directeur van PLUS. Hartong (54) start per 1 oktober als Chief Operating Officer (COO). Op dit moment is Hartong Managing Director van Van Neerbos Groep en Bouwmaat bij CRH. De uitbreiding maakt onderdeel uit van de versterking van de organisatie die Intergamma doorvoert in Operatie Guinness. Allereerst nam het bedrijf de 156 winkels van franchisenemer Van Neerbos Bouwmarkten over. Daarna veranderd het zijn structuur. En vervolgens past het de bemanning van de organisatie aan.

Banken en stem van eigen winkels
MIX sprak CEO Harm Jan Stoter (uitgebreid interview volgt). Over de uitbreiding van de directie zie hij: "We hadden al een financieel directeur, maar konden wel wat versterking gebruiken op dat vlak. Met de overname van de winkels van Van Neerbos hebben we een paar honderd miljoen schuld bij de banken. Die willen we graag terugbetalen." Over Hartong als operationeel directeur: "Hij was al werkzaam bij Van Neerbos. De mensen in de winkels kennen hem en hij kent de operatie. We hadden bij Intergamma nu ook iemand nodig op dat gebied en we zijn blij dat Frans binnen de organisatie blijft. Het is goed om de stem van de eigen winkels zo hoog in de organisatie te hebben."