Tanken-bij-Gamma-Zwolle.JPG

Tanken tegen Hornbach

Van Neerbos Bouwmarkten plaatst een onbemand Q8-tankstation op de parkeerplaats van de Gamma in Zwolle. Dat kost parkeerplaatsen, maar daar staat hopelijk het voordeel van extra klanten tegenover.

Dat zegt woordvoerder Pim Pierrot van moederbedrijf Van Neerbos Bouwmarkten in De Stentor.

 

Citaat uit die krant:

Het bedrijf is benaderd door Kuwait Petroleum. "Dat is op zoek naar attractieve locaties voor nieuwe verkooppunten en vindt deze plek daarvoor geschikt", zegt Pierrot. De bouwmarktketen denkt dit soort faciliteiten hard nodig zijn in de strijd tegen concurrent Hornbach, die in Zwolle wil neerstrijken. De bouwmarkten trekken daar gezamenlijk tegen ten strijde. "Ik zeg niet dat we er anders niet aan begonnen waren, maar deze ontwikkeling heeft de plannenmakerij wel in een stroomversnelling gebracht." Om diezelfde reden ondergaat de Zwolse Gamma binnenkort een verbouwing, en krijgt daardoor als een van de eerste vestigingen de nieuwe huisstijl. Ook kijkt Van Neerbos naar een invulling van het leegstaande pand van Alno keukens naast de Zwolse Gamma. Van Neerbos is hier eigenaar van.

Het nieuwe tankstation hoopt dagelijks rond de 300 klanten te trekken. Door de komst van de benzinepomp verdwijnen 24 van de 230 parkeerplaatsen, maar er blijven er voldoende over, zo stelt de gemeente Zwolle. Het college is akkoord met de vestiging, de raad moet er nog over besluiten.

In de Stentor spraken de Zwolsche bouwmarktondernemers sowieso hun protest uit tegen de komst van Hornbach. Zie het bericht in de Stentor tegen de komst van Hornbach.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee