De Multimate Bouwmarkt van Karin en Coen de Boer aan de Industrieweg in Nieuwkoop wordt momenteel omgebouwd tot KlusWijs-bouwmarkt.

Aangezien Multimate op landelijk niveau van het podium gaat verdwijnen, zochten Karien en Coen de Boer naar een alternatief. “Uiteraard hebben we meerdere formule opties bekeken, echter de keuze ging heel snel naar KlusWijs. Het DNA en de bouwmarkten van KlusWijs passen precies bij wat wij zelf ook voor ogen hebben. Mensen maken het verschil, is het credo van de formule KlusWijs en daar sluiten wij ons graag bij aan! Ook de drie V’s Vakkundig, Vertrouwd en Voordelig zijn aspecten waar wij ons hard voor maken, iedere dag weer.”

Doehetzelf De Boer
De geschiedenis van de Nieuwkoopse bouwmarkt van de familie De Boer is indrukwekkend. Het was maart 1964 toen de vader van Karin en Coen, Henk de Boer, een timmerbedrijf begon. Al snel werd duidelijk dat er ook vraag was van consumenten naar een 'plankie hout'. Daartoe werd het koffie en eethoekje van het timmerbedrijf omgebouwd naar een winkel en zo werd in januari 1965 de stap gezet naar de toen nog volledig onbekende doe-het-zelf markt, 'Doe het zelf De Boer' was een feit. Op een oppervlakte van slechts 12 m2 werd de winkel geëxploiteerd en vader en moeder De Boer woonde op de woonboot achter het timmerbedrijf op het Zuid Einde. In 1967 werd voor het eerst aansluiting gezocht bij een doe het zelf formule. Het jaar daaropvolgende werd een nieuwe werkplaats gebouwd op de tuin van de buurman, waardoor een grotere ruimte ontstond voor de verkoop van hout, ijzerwaren, gereedschappen, verf, lijmen en kitten. 
In de 70-er jaren draaide de bouwmarkt onder Houtland en in de 80-er jaren werd de overstap naar Doeland gemaakt. In november 2008 vond de verhuizing plaats naar de huidige locatie op de Industrieweg en werd aansluiting gevonden bij de formule Multimate.

En nu staat dus de ombouw naar KlusWijs voor de deur. Afgelopen vrijdag ging het KlusWijs-bord tegen de gevel.