In Almelo neemt winkeliers het op tegen de komst van Hornbach. Hun Belangen Alliantie Detailhandel Twente krijgt echter tegengas vanuit de gemeenteraad. BADT zou nepnieuws verspreiden en als drijfveer de concurrentienijd van Gamma, Praxis en Intatuin hebben.

Annemieke Stallaert treedt op als woordvoerder van BADT en is in het dagelijks leven communicatie-adviseur van Buro Dietz. Stallaert en co doken ook op in 'de slag om Den Bosch' toen plaatselijke winkeliers hun krachten bundelden tegen de aangekondigde komst van een Bauhaus en/of Hornbach naar de regio. Stallaert opereerder toen onder de vlag van Platform Overbewinkeling.

Stallaert bestrijdt de verdachtmaking uit Almelo dat zij werkt namens een aantal grote retailers en er slechts als alibi voor die concurrentienijd plaatselijke medestanders bij zoekt. "Wij zijn goed in het smeden van allianties. En zoals Ad Geerts ons in Den Bosch er bij haalde, deed op zijn aanraden een plaatselijke ondernemer in de buurt van Almelo dat ook. En nu trekken we samen op tegen de komst van Hornbach en die van Kees Smit op de XL Lifestyle boulevard."

Dat Stallaerts activiteiten gesponsord zouden worden door een paar grote retailers die daarmee kleine middenstanders als medestanders om zich heen verzamelen, verwijst Stallaert naar het rijk der fabelen. "De meeste van de leden van onze alliantie dragen bij. Het gaat echt niet om megabedragen waar ze het in Almelo over hebben. Wij hebben twee keer een  analyse van bestaande rapporten laten uitvoeren. Dan heb je het niet over € 10.000 of zo. Onze analyses zijn heel wat anders dan volwaardieg distibutie planologische onderzoeken."

Wie dan precies wat betaalt, laat Stallaert in het midden. "Daar doen we geen uitspraken over." Maar door te zwijgen laat je toch ruimte voor die verdachtmakingen van een grote sponsor op de achterhand? "Verdachtmakingen daar kan ik niets mee. Ze kloppen niet. En wat Dietz betreft: wij verlenen alleen hand- en spandiensten voor een collectief."

MIX wees in 2013 al op de oprichting van het Platform Overbewinkeling. Een initiatief van Van Neerbos Bouwmarkten en INretail.